Hlavní obsah

Jíchův Kiel na klubovém MS porazil i vítěze Ligy mistrů

Dammán
Aktualizováno

Filip Jícha dovedl jako trenér házenkáře Kielu do finále neoficiálního mistrovství světa klubů. Německý celek po předchozích dvou výhrách porazil v saúdskoarabském Dammánu i úřadující vítěze Ligy mistrů z Vardaru Skopje a po semifinálovém vítězství 34:30 může na turnaji Super Globe pomýšlet na druhý triumf v historii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Jícha.

Článek

Reprezentant Pavel Horák se v dresu vítěze Poháru EHF gólově neprosadil, postup vystřílel zejména autor devíti branek Mykola Bilyk. Kiel se o trofej a prémii 400.000 dolarů utká s obhájci titulu z Barcelony, kteří porazili domácí tým Al Wehda 34:24.

Kiel vyhrál klubové MS v roce 2011 a tehdy u toho byl Jícha jako hráč a zároveň úřadující držitel ocenění pro nejlepšího házenkáře světa. O rok později nestačil Kiel ve finále na Atlético Madrid.

Jícha se do Kielu vrátil vloni v roli asistenta trenéra a letos mužstvo převzal jako hlavní kouč. V minulém týdnu měl možnost získat první trofej, ale v rozstřelu ze sedmimetrových hodů THW podlehl v německém Superpoháru mistrovskému Flensburgu.

Reklama

Související témata: