Hlavní obsah

Basketbalisté San Antonia porazili Utah i podruhé

SAN ANTONIO

Basketbalisté San Antonia porazili ve finálové sérii Západní konference NBA Utah i podruhé a přiblížili se postupu do boje o titul. Šampióni z let 2003 a 2005 v úterý na domácí palubovce zvítězili 105:96, jejich nejlepším střelcem byl tradičně Tim Duncan s 26 body.

Článek

Velké ovace však za svůj výkon sklidil i jeho spoluhráč Tony Parker, jenž k sedmnácti bodům přidal 14 asistencí, což se mu dosud v play-off nepovedlo. Francouzský rozehrávač posílal míče především do rohů hřiště, odkud Brent Barry a Bruce Bowen neomylně stříleli trojky. Spurs jich celkově zaznamenali 13 z 26 pokusů a stanovili nový rekord klubový ve vyřazovacích bojích.

"Můžou si za to (Utah) sami. Nutí nás svou hrou k tomu, abychom stříleli z dálky. A dnes jsme tedy opravdu stříleli," poznamenal Parker. Bylo to první vyjádření pro média od hráčů San Antonia od nedělního prvního utkání série - v pondělí totiž Spurs rozhovory s novináři odmítli, za což si klub vysloužil pokutu 50 000 dolarů od vedení soutěže.

I když skóre úterního zápasu vyznělo pro Utah relativně lichotivě, k vítězství měl dál, než výsledek napovídá. V duelu hráči Jazz ani jednou nevedli - respektive nevedli od 7. minuty prvního souboje - a i když se domácím přiblížili až na rozdíl sedmi bodů, favorizovaní a zkušení Spurs je další trojkou odkázali do patřičných mezí.

"Pokaždé, když se nám začalo dařit, tak oni dali trojku. Nedokázali jsme ubránit jejich střelce z dálky, to nám ublížilo," uvedl Deron Williams, autor 26 bodů. Ještě o sedm bodů víc nastřílel jeho spoluhráč Carlos Boozer, ale ani jeho výkon nezabránil San Antoniu v 18. domácí výhře nad Utahem za sebou, což je nejdelší série tohoto typu v NBA.

Finále Západní konference hrané na čtyři vítězství pokračuje v sobotu v Salt Lake City na palubovce Utahu.

Finále Západní konference - 2. zápas:
San Antonio - Utah 105:96 (stav série 2:0).

Reklama

Související témata: