Hlavní obsah

Přiklonilo se k nám štěstí, uznaly slávistky

VESELÍ NAD MORAVOU

Po pětileté přestávce se házenkářky Slavie Praha opět dočkaly mistrovského titulu. Hned po závěrečném hvizdu se všechny uprostřed hrací plochy s vítězným jekotem sesypaly na střelkyni vítězného gólu Kláru Černou. Funkcionáři klubu vytáhli vedle šampaňského i bílá trička s nápisem "Mistři 2007", naopak hráčkám Veselí zůstal ve tvářích jen smutek.

Článek

Tíhu porážky neunesli kromě stovky skalních příznivců ani domácí diváci, z nichž polovina opustila halu ještě před udělením medailí. "Slavia získala titul zaslouženě a byla o gól lepší. My jsme se v prvním poločase nedokázali prosadit přes dobrou obranu soupeře. O přestávce jsme našli zbraň na obranu 0-6, podařilo se nám vyrovnat, zápas mohl skončit jakkoliv. Deset sekund před koncem jsme nezvládli situaci při přečíslení, a to rozhodlo," řekl po utkání novinářům trenér Veselí Michal Lukačín, který v tomto finálovém zápase vedl moravský tým naposledy. Od léta bude působit v německém Trevíru.

Spokojeností zářil slovenský trenér Slavie Tomáš Kuťka, který přiznal, že mu zatrnulo ve 24. minutě po vyloučení Zachové do konce utkání. "Byla to její chyba, že se nechala potřetí vyloučit. Zřejmě byla hodně přemotivovaná. A z naší strany to byl určitě brzdící moment. Možná bychom vyhráli výrazněji, Zachová nám určitě chyběla," řekl.

O přestávce prý hráčkám gratuloval ke skvělé obraně. "Dostat jen šest branek za poločas na půdě soupeře je výbornou bilancí. V dramatickém závěru se přiklonilo štěstí na naši stranu, oceňuji hlavně pevné nervy Černé při posledním sedmimetrovém hodu," uvedl Kuťka.

Obdivuhodný obrat

Po dvou úvodních porážkách ve Veselí se tak házenkářkám Slavie podařilo obdivuhodně obrátit sérii. "Důležitý byl hlavně třetí zápas v Praze, který se nám podařilo vyhrát. Chytly jsme se psychicky a po srovnání série na 2:2 jsme jely k dnešnímu poslednímu zápasu s tím, že už budou ve větším tlaku domácí hráčky. Zápas byl ale velmi náročný a přiklonilo se k nám i štěstí," poznamenala po utkání Klára Štolfová. K motivaci se nabudily pražské hráčky i červenou pěticípou hvězdou, kterou si společně s číslem dresu nechaly všechny namalovat z boku na lýtko levé nohy.

K hlavním oporám Veselí patřila Marcela Handlová, která zaznamenala pět branek. "V prvním poločase jsme hodně tápaly při hledání protizbraně na výbornou obranu Slavie. Po změně stran nám už začaly opět vycházet i protiútoky. Škoda, že jsme za nerozhodného stavu 15:15 povolily Slavii získat zpět tříbrankový náskok. Dotahování nás stálo hodně sil," uvedla Handlová.

Reklama

Související témata: