Hlavní obsah

Karvinští házenkáři vybojovali po titulu i Český pohár

Karvinští házenkáři vyhráli obě domácí klubové soutěže, po triumfu v extralize v nedělním finále Českého poháru rozdrtili Zubří 35:19 a získali double. Valašský klub si i přes porážku ve Frýdku-Místku zajistil účast v příštím ročníku Poháru vítězů pohárů, zatímco Baník bude znovu startovat v Lize mistrů.

Článek

Vítězové obhájili své pět let staré prvenství, mezitím se pohárová soutěž nehrála. Jako finanční prémii získali Karvinští 50 tisíc korun.

Slezané jen potvrdili, že na domácí scéně nemají konkurenci. Proti oslabenému soupeři šli od prvních vteřin nekompromisně za vítězstvím, a když už po čtvrthodině vedli 10:4, nebylo o něm nejmenších pochyb.

Zubří nestačilo. Mladíci z Valašska se sice snažili produkovat rychlou a technickou házenou, ale fyzicky vyspělejší a kvalitnější soupeř jim toho moc nedovolil. Tlakem v obraně je nutil ke ztrátám a technickým chybám, v útoku Baník zase vládl na spojkách, které se přes zuberský blok dokázaly prosadit nejen střelecky, ale i finální přihrávkou.

Mistr i po velkém prostřídání v sestavě zvýrazňoval převahu a brankový rozdíl. Soupeř po obrátce fyzicky odpadl a Karviná proměnila finále v exhibici. Nijak jí nevadilo, že jediný brankář Marjanovič odchytal celých 60 minut s poraněným lýtkem, které jej zřetelně omezovalo v pohybu.

"Jsem rád, že jsme to zvládli a hráči i po oslavách mistrovského titulu k celému finálovému turnaji přistoupili nanejvýš koncentrovaně," řekl trenér Karviné Jiří Kekrt. "Měli jsme i v poháru velkou motivaci. Dneska jsme to ukazovali hned od začátku, hráči se stoprocentně soustředili na utkání a nic nepodcenili. Počítal jsem, že budeme hrát spíše s Duklou, to, že na Zubří v semifinále nestačila, mě trochu překvapilo," dodal Kekrt.

Český pohár házenkářů - finále
Baník Karviná - Gumárny Zubří 35:19 (16:7)
Nejvíce branek: Zdráhala 6/3, Korňan a Bednařík po 5, Kuzo 4 - J. Hrstka 5, Š. Krupa 5/3, Sedláček 3. Rozhodčí: Macho, Hájek. Sedmimetrové hody: 3/3 - 3/3. Vyloučení: 4:3. Diváci: 200.

Reklama