Hlavní obsah

Volejbalisté podruhé ve svitavské Evropské lize Řeky neporazili

Svitavská odveta v Evropské lize mezi českými volejbalisty a Řeky skončila vítězstvím hostů. Řečtí reprezentanti po sobotní prohře 2:3 dnes zvítězili bez ztrátu setu a bodově se ve skupině B vyrovnali svěřencům Zdeňka Haníka. Ti za týden přivítají dvakrát v Plzni hráče Portugalska, kteří budou hostit v červenci ve Final Four nejlepší kvarteto celků z dvanácti účastníků.

Článek

Haník dnes nechal zpočátku odpočívat kapitána Michala Raka, který má tréninkové manko po vleklém zranění ramena. Klíčový muž koncovky sobotního dramatu přišel pomoci nevýraznému týmu v polovině druhé sady, stejně jako druhý nahrávač Kust. Ani s jejich přispěním ale čeští volejbalisté už nedohnali čtyřbodovou ztrátu. Dnes jim scházelo větší nasazení i emoce, kterými naopak oplýval soupeř.

Česká obrana na síti se trápila, největší problémy jí dělal smečař Lappas se svojí šikovnou levačkou, ale ani další hráče nedokázali domácí hráči zastavit. "Nesplnili jsme taktické pokyny v obraně. Tři bloky za celý zápas je hanebný výkon, a to je i příčina prohry," shrnul pro Českou televizi trenér Haník.

Všechny sety skončily maximálně tříbodovým rozdílem a na všech koncovkách se podepsaly chyby domácích reprezentantů. Řekové dnes o vítězství bojovali více než v sobotu, výborně přihrávali český servis a z následného útoku bez váhání sbírali body. První bodové bloky Haníkova výběru přišly až v třetím setu, na rozjeté Řeky to ale bylo pozdě.

"Nemyslím, že bychom zápas prohráli v koncovkách. Po celé utkání jsme byli horší. Řekové podali uvolněný výkon v útoku a dobře si přihrávali," dodal Haník, který skládá dohromady nový omlazený celek a ve Svitavách s ním prožil první ostrý test.

Portugalci podruhé doma proti Slovincům nezaváhali a všechny čtyři týmy v 'béčku' jsou tak bodově srovnané. Před sebou mají ještě deset kol.

Skupina B:
ČR - Řecko 0:3 (-23, -22, -23)
Rozhodčí: Timermanis, Alksnis (oba Lot.). Čas: 72 min. Diváci: 1000.
Sestava ČR: Ticháček, Zach, Cerha, Štokr, Baránek, Král, libero Kryštof - Rak, Kust, Popelka.
Portugalsko - Slovinsko 3:1 (20, -24, 23, 23).
Pořadí: 1. Řecko 3 body (skóre 5:3), 2. Portugalsko a Slovinsko oba 3 (4:4), 4. ČR 3 (3:5).
Skupina A:
Belgie - Německo 3:2 (23, -15, -21, 22, 12), Nizozemsko - Španělsko 1:3 (-14, 22, -16, -18).
Skupina C:
Lotyšsko - Slovensko 1:3 (-23, 23, -20, -20).

Reklama

Související témata: