Hlavní obsah

Cleveland díky Jamesovi snížil semifinále NBA s Detroitem na 1:2

CLEVELAND

LeBron James dovedl basketbalisty Clevelandu k prvnímu vítězství nad Detroitem v semifinálové sérii NBA. Ve třetím utkání Cavaliers v neděli na domácí palubovce zvítězili 88:82, k čemuž James přispěl 32 body, devíti doskoky a devíti asistencemi.

Článek

V předchozích dvou zápasech, které Cavaliers shodně prohráli 76:79, se James marně snažil o vyrovnání vždy při poslední akci svého týmu, tentokrát se v závěru nemýlil. Dvě a půl minuty před koncem dal trojku a další koš přidal v poslední půlminutě. "Člověk se poučí z chyb a porážek, tohle byl skvělý zápas," řekl James, který přivedl Cavaliers k prvnímu vítězství v konferenčním finále od roku 1992.

"Příliš často měl na výběr, jak zakončit akci. Chytil se při střelbě z dálky a rozebíral nás svými nájezdy na koš," řekl hostující Tayshaun Prince. Jeho tým v poslední čtvrtině nastřílel 19 bodů, jen o sedm víc než James, a neudržel jednobodové vedení po třech periodách. Pistons přitom byli v základní části týmem s nejlepší bilancí ve Východní konferenci na palubovkách soupeřů. V neděli byl jejich nejlepším střelcem s 16 body Rasheed Wallace.

Bitva o titul šampióna Východní konference bude za stavu 2:1 pro Detroit pokračovat v úterý opět v hale Clevelandu. K postupu do finále zámořské soutěže je zapotřebí čtyř vítězství.

NBA - semifinále play-off
Východní konference
Cleveland - Detroit 88:82 (stav série 1:2).

Reklama

Související témata: