Hlavní obsah

Basketbalisty San Antonia dělí jedna výhra od finále NBA

SALT LAKE CITY

Basketbalisté San Antonia porazili v pondělním čtvrtém semifinále NBA domácí Utah 91:79 a už jen jediné vítězství je dělí od postupu do bojů o titul. Za stavu 3:1 na zápasy se série přesune ze Salt Lake City zpět do Texasu, kde budou mít Spurs už ve středu před vlastními diváky možnost stát se šampióny Západní konference.

Článek

Utah dlouho držel naději, že uhájí domácí neporazitelnost v letošním play-off, ještě v úvodu poslední části prohrával jen o bod. Když ale jejich nejlepší hráč Deron Williams pokazil tři útoky za sebou, dostali se hosté na koně, z kterého je nesesadila ani série domácích faulů. Jejich obětí byl nejčastěji agilní Manu Ginobili, s 22 body nejlepší střelec Spurs. "Jsem pyšný, jak jsme čtvrtou část zvládli, protože to s námi nevypadalo úplně nejlíp," přiznal Ginobili, že se obával závěrečného náporu domácích.

Hosté v poslední čtvrtině zahrávali celkem 25 trestných hodů a 19 jich proměnili, z toho jedenáct jejich argentinská opora. Tři klíčové šestky dal Ginobili za stavu 79:72 po faulu při tříbodové střele tři a půl minuty před koncem. Domácí tým si navíc v závěru vysloužil čtyři technické chyby a vyloučení Dereka Fishera a kouče Jerryho Sloana. "Nemohli jsme je dostat z čáry trestného hodu. Fauly a technické chyby ale nebudu komentovat, protože by mi to akorát přitížilo," řekl Sloan.

Před středečním utkáním hovoří proti basketbalistům Jazz skutečnost, že na palubovce San Antonia prohráli od roku 1999 už 18 zápasů za sebou. "Jsem si jistý, že nás spousta lidí už odepsala. Ale po čtyřech zápasech proti nim máme mnohem lepší pocit, že se s tímhle týmem dá hrát. Jen musíme přitvrdit a uvidíme, jestli to v San Antoniu bude stačit," řekl Carlos Boozer, který s 18 body a devíti doskoky byl jediný v domácím týmu, kdo výrazněji podpořil Williamse.

Ten si připsal 27 bodů a deset asistencí, přestože v předchozích dvou dnech bojoval se střevním onemocněním a ztratil zhruba čtyři kilogramy váhy.

Finále Západní konference - 4. zápas:
Utah - San Antonio 79:91 (stav série 1:3).

Reklama

Související témata: