Hlavní obsah

San Antonio vyřídilo Utah a je ve finále NBA

Basketbalisté San Antonia se stali prvními finalisty zámořské NBA. V pátém utkání série s Utahem nenechali ve středu na domácí palubovce od začátku nikoho na pochybách, že získají potřebné čtvrté vítězství, a vyhráli 109:84.

Článek

Spurs se hned v úvodní čtvrtině podařila čtrnáctibodová šňůra a prakticky rozhodli o výsledku zápasu. "První čtvrtina byla neuvěřitelná. Náš útok byl skvělý, naše obrana byla skvělá. Nemůžete si přát lepší start," komentoval vstup do utkání Tony Parker.

Sám v této fázi zápasu nastřílel devět bodů a přidal přihrávku obloučkem na Tima Duncana, který míč obrovskou silou zasmečoval do koše. "Nepamatuji se, co jsme ve Spurs, že by míč takhle zarazil," poznamenal Parker k divácky atraktivnímu zakončení svého spoluhráče.

Ve druhé části hry mělo už San Antonio třiadvacetibodový náskok a utkání bez problémů dotáhlo do vítězného konce. Finále si zahraje potřetí v posledních pěti letech, v letech 2003 a 2005 získalo titul. Letos bude jeho soupeřem vítěz série mezi Detroitem a Clevelandem, v níž je stav zatím nerozhodný 2:2.

Na tvářích basketbalistů Utahu bylo od začátku zápasu patrné zklamání. Jazz se loni vůbec nedostali do play-off a letos málem vypadli hned v prvním kole, takže by mohli být s účasti v konferenčním finále spokojeni, ale jejich nejlepšího hráče Derona Williamse to neutěšilo. "Bylo tady pár chlapců, kteří už byli na dovolené," poznamenal kriticky.

Utahu nepomohl k návratu do utkání ani opozdilec Derek Fischer, jenž v poločase dorazil z New Yorku, kde se jeho několikaměsíční dcera léčí kvůli vzácné oční vadě. Kouč poraženého týmu Jerry Sloan uznal, že v tomto utkání jeho svěřenci neměli sebemenší šanci. "Zničili naši vůli chtít hrát. Okamžitě jsme rezignovali na ofenzivu a po zbytek večera jsme se nemohli dostat zpátky do hry. Dostali nás tam, kde nás chtěli mít," komentoval jednoznačný průběh.

NBA - semifinále play-off
Západní konference
San Antonio - Utah 109:84 (konečný stav série 4:1).

Reklama

Související témata: