Hlavní obsah

Skvělý James přiblížil basketbalistům Clevelandu finále NBA

DETROIT

Basketbalisté Clevelandu porazili v pátém utkání finále Východní konference NBA na soupeřově hřišti Detroit 109:107 po druhém prodloužení a od postupu do boje o titul je dělí jediné vítězství. O těsné výhře ve čtvrtek rozhodl LeBron James, který v utkání nasbíral 48 bodů a rozhodující koš vstřelil 2,2 vteřiny před koncem. Na vítěze série, ve které vedou Cavaliers 3:2 na zápasy, čeká ve finále San Antonio.

Článek

Zápas z tribuny haly v Auburn Hills sledoval i český hokejový brankář a opora Detroitu Red Wings Dominik Hašek.

"Jsem omlácený, unavený a potřebuji si pořádně odpočinout. Mám na to celý pátek, ale věřte mi, že to nebude nic lehkého, když mi doma pobíhá dvouletý šílenec. Doufám, že se mi ho podaří uklidit k jedné z babiček," žertoval po utkání James v narážce na syna LeBrona. Cavaliers čeká další zápas s Detroitem v sobotu, případný sedmý duel by se hrál v pondělí.

James prožil veleúspěšný večer. Z posledních 30 bodů, které Cleveland v duelu dal, jich měl na svědomí 29 právě dvaadvacetiletý basketbalista. "Když mi to někdo řekl po zápase v kabině, nechtěl jsem tomu věřit," prohlásil po utkání trenér Mike Brown. "Je to vůbec možné? Vždyť ten člověk pokaždé, když od něj lidé chtějí vidět velké věci, předvádí hotové zázraky," dodal.

Samotného Jamese však nejlepší střelecký výkon v play-off v kariéře nepřekvapil. "Nevidím důvod, proč bych se měl divit. Při zápase se mi dařily velké věci. Je sice hezké, že jsem pomohl týmu k jedné výhře, ale ještě není konec. Máme jasný úkol: finále a zisk titulu," prohlásila hvězda Clevelandu.

Play-off NBA - semifinále
Východní konference
Detroit - Cleveland 107:109 ve 2. prodloužení (stav série 2:3).

Reklama

Související témata: