Hlavní obsah

Čeští volejbalisté v Evropské lize nestačili na Portugalsku

PLZEŇ

Čeští volejbalisté utrpěli v Evropské lize druhou porážku za sebou. Po nedělní prohře ve Svitavách s Řeckem rovněž na domácí palubovce v Plzni nestačili na Portugalsko. Po matném výkonu prohráli 1:3 na sety.

Článek

Trenér Zdeněk Haník vyzkoušel nové libero. Zatímco dvojzápas s Řeckem odehrál na tomto postu Martin Kryštof, tentokrát nastoupil Jiří Polanský. Hráč vítěze Ligy mistrů z Friedrichshafenu se v poslední době potýkal se zraněním zad, ale už je v pořádku.

První sada se rozhodovala až v koncovce, kterou lépe zvládli hosté. Při setbolu za stavu 24:23 jim čeští volejbalisté výrazně ulehčili roli, když ze servisu dostali čisté eso. Ve druhé sadě se domácí hráči zvedli a koncovku tentokrát zvládli, za 28 minut vyhráli 25:22.

Do třetí sady místo Lukáše Ticháčka nastoupil na post nahrávače Ondřej Kust. Českým volejbalistům pod jeho taktovkou úvod setu utekl, prohrávali 4:11. Kvůli sérii vlastních chyb v útoku i obraně se nedokázali dostat do hry a za stavu 8:17 se na palubovku vrátil Ticháček. Ani on však týmu nepomohl. V samém závěru setu si čeští volejbalisté nechali na palubovku spadnout vysoko přihraný míč a sadu zakončili Portugalci stejně jako tu první esem.

Trenér Haník míchal se sestavou, ale nebylo to nic platné. Čeští volejbalisté pokračovali v rozpačitém výkonu a hned v úvodu čtvrté sady nabrali pětibodové manko. Dokázali ho stáhnout na rozdíl jediného bodu, když snížili na 17:18, ale po další sérii chyb na přihrávce vzápětí prohrávali 17:21. Hosté si už dobře rozehraný zápas nenechali vzít a útokem ze středu sítě proměnili druhý mečbol.

ČR - Portugalsko 1:3 (-23, 22, -14, -21)
Rozhodčí: Herbik, Jasinski (oba Pol.). Čas: 114 min.

Reklama

Související témata: