Hlavní obsah

Nymburští basketbalisté prý budou slavit minimálně do pondělí

Počtvrté za sebou se na začátku června ponořili nymburští basketbalisté do víru bujarých oslav. Ani letos nenašli v české lize přemožitele, poprvé dokonce zvládli finálovou sérii v nejkratším možném času. Jejich dominance mezi basketbalovou elitou se prohlubuje, přesto jim prý oslavy nezevšedněly. Tentokrát je plánují minimálně do pondělí, hlavním vůdcem prý bude slovenská hvězda Radoslav Rančík.

Článek

Nymburskou halou se už dávno před koncem třetího utkání nesl pokřik "Mistři!", po zápase všude stříkalo šampaňské a na palubovku pršely barevné papírky. A mezi tím vším se v tričkách s nápisem "Jsme jedničky už počtvrté" radovali domácí hráči, kteří právě obhájili ligové prvenství. "Je to nádhera, všechny oslavy jsou krásné," rozplýval se Pavel Beneš, který už pocit z vítězství v lize zná dobře. "Budeme slavit minimálně do pondělí, v úterý odjíždějí zámořští kluci Washington a Mack do Ameriky," smál se.

Sezónu označil za složitou, Nymburk musel překonávat několik menších krizí. "Nejvíce nám zatrnulo s Ostravou. Hrála chytrý basketbal, určitě jsme rádi, že u nás nezopakovala domácí výkon a my to zvládli," ohlédl se Beneš za čtvrtfinálovou sérií, v níž musel Nymburk otáčet nepříznivý stav 0:1 na zápasy a byl jednu prohru od vyřazení.

Právě hned první série play-off paradoxně stála Nymburk nejvíce sil, semifinále a finále už zvládl bez zaváhání. "Měli jsme velkou motivaci už to v sobotu ukončit, trenér nepřipustil, abychom polevili," pochvaloval si zkušený basketbalista a spěchal za ostatními spoluhráči na improvizované pódium, které vyrostlo přímo na palubovce a na němž převzali staronoví mistři pohár pro šampióna.

Opora Rančík: Ukážu klukům, jak se slaví na Slovensku

Všude byl cítit dým z doutníků, speciální obláčky věnoval svému synovi i kouč Muli Kacurin. "Schválně jsem pózoval s doutníkem před kamerou. Syn si přes Čecha žijícího v Americe našel na internetu přenos a sledoval to," vyprávěl trenér, který s Nymburkem získal první titul. "Před zápasem jsme neměli žádné plány, to víte, nikdo to nechce zakřiknout. Teď z nás všechno spadlo, budeme v oslavách improvizovat, máme na to v týmu dost šikovných hráčů," vyprávěl pobaveně.

Jedním z nymburských hrdinů, kterého hned spoluhráči prohlásili vůdcem oslav, byl Radoslav Rančík. A nejlepší hráč sobotního utkání se této role nezříkal. "Když bude potřeba, rád se té funkce ujmu. Titul se nezískává každý den, je potřeba si ho užít," prohlásil dvoumetrový basketbalista. "Ukážu klukům, jak se slaví na Slovensku," žertoval Rančík.

S Nymburkem se dočkal druhého titulu, ten loňský považoval za složitější. "Protože jsem se zranil a nemohl být s klukama přímo na hřišti," vysvětloval. Konkrétní plány na oslavy prý ještě neměl. "Bude to překvapení, až někam přijdeme. Ale určitě tam bude hodně pití a jídla. Co bude dál, se uvidí v neděli, až jak se budu cítit. Ale do pondělí vydržíme," smál se Rančík.

Dominanci Nymburka by zlomil jen zázrak

Sobotní zápas se proměnil v jeho show: nastřílel 24 bodů, vymýšlel a zakončoval skvělé kombinace, gesty hecoval diváky. "Když se vám ve finále takhle daří, musíte si to užít. Za ty dva roky, co tu jsem, to byla prostě nádhera. Fanoušci, prostředí, všechno okolo," pochvaloval si Rančík, jemuž na tribuně fandila i početné skupinka příbuzných.

"Byla tu máma, otec, přítelkyně s rodiči a bráchou," uvedl slovenský hráč. Ani jemu vítězství v lize nezevšednělo, každý titul si prý vychutnává. A co by podle něj zlomilo dominanci Středočechů mezi českými kluby? "Musel by se stát leda zázrak," dodal s úsměvem Rančík a jal se vymýšlet, kam že se spoluhráči půjdou slavit.

Reklama

Související témata: