Hlavní obsah

Stovky zpocených fanoušků vítaly na letišti basketbalové mistry

Ani úmorné vedro neodradilo stovky fanoušků, aby v pátek na letišti v San Antoniu přivítali nové šampióny NBA. Na basketbalisty Spurs čekali někteří více než tři hodiny a aplaudovali, když před nimi na pódiu stanuli vedle seřazených všech čtyř trofejí, které klub v historii získal.

Článek

Ke třem z lichých let 1999, 2003 a 2005 přinesl tu nejnovější symbolicky Tim Duncan, jediný z hráčů San Antonia, který zažil všechny čtyři mistrovské sezóny. "Ty všechny jsou pro vás," křičel do mikrofonu směrem k davu Bruce Bowen. "Ceníme si vaší přízně, kterou jste nás zahrnuli během celé sezóny," zvolal.

San Antonio, které jiný velký sport než basketbal nemá, se po čtvrtečním triumfu svých basketbalistů v Clevelandu zahalilo do klubových barev černé, stříbrné a bílé. Troubící auta se po městě proháněla s vlajkami, ty zdobí i většinu domů.

Uvítání na letišti si filmovali nejen fanoušci, ale i hráči. Zlaté trofeje naskládal vedle sebe maskot týmu Kojot a slovo si na chvíli vzal i nejužitečnější hráč finálové série Francouz Tony Parker. "Budu se opakovat, ale jste nejlepší fanoušci v celé NBA," poděkoval aplaudujícímu davu, který se na letišti potil ve více než třicetistupňovém vedru.

Reklama

Související témata: