Hlavní obsah

Polsko - Francie 3:0Souboj o bronz na ME vyhráli v Paříži volejbalisté Polska

Bronzové medaile na mistrovství Evropy volejbalistů získali úřadující mistři světa Poláci. Souboj zklamaných semifinalistů vyhráli v pařížské hale Bercy nad domácí Francií nečekaně hladce 3:0.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Volejbal - ilustrační foto

Článek

Oba týmy těžce vstřebávaly zklamání, že se nedostaly do boje o titul. Polští volejbalisté sice vyhráli poslední dva světové šampionáty, ale Euru dominovali jen jednou, a to před deseti lety. Francie zase toužila doma zopakovat zlatý turnaj z roku 2015.

Jenže v semifinále se oběma favoritům sen rozplynul. Polsko nezastavilo slovinské hrdiny a Francouzi v pátek před půlnocí podlehli po pětisetové bitvě Srbsku. Dnes už neměli síly čelit dalšímu rivalovi a prohráli za 87 minut.

Souboj špičkových smečařů Earvina Ngapetha a Wilfreda Leóna skončil vítězně pro rodáka z Kuby Leóna, byť si oba do statistik připsali shodně po 18 bodech. Francouzům dnes chyběly body mladého univerzála Stéphena Boyera, který byl navíc po druhém setu střídán.

Pro Polsko je dnešní bronz třetí v historii z ME a celkově devátá medaile. Nedělní finále mezi Srbskem a Slovinskem začne v Paříži v 17:30.

ME volejbalistů v Belgii, Francii, Nizozemsku a Slovinsku:
O 3. místo (Paříž):
Francie - Polsko 0:3 (-24, -22, -21)
Nejvíce bodů: Ngapeth 18, Clevenot 13, Boyer 6 - León 18, Kubiak 14, Muzaj 8.

Reklama