Hlavní obsah

Házenkáře čekají na ME Chorvatsko, Polsko a Slovinsko

Čeští házenkáři se na lednovém mistrovství Evropy v Norsku utkají v základní skupině A se Slovinskem, Chorvatskem a Polskem. Rozhodl o tom páteční los v Oslu. Svěřence trenéra Pavla Pauzy čekají zápasy s těžkými soupeři, neboť Chorvaté jsou úřadujícími olympijskými vítězi a Poláci získali na letošním mistrovství světa stříbrné medaile. Šampionát se uskuteční od 17. do 27. ledna.

Článek

Kouč Pauza označil los za přijatelný. "Mohlo to být určitě horší, i když na evropském šampionátu bude hrát šestnáct kvalitních soupeřů. Musíme udělat vše pro to, abychom byli mezi postupovou trojicí," řekl ČTK Pauza.

Přiznal, že Chorvatsko si ve skupině Češi nepřáli. "Jsou to olympijští vítězové a jsou velice nevyzpytatelní, na minulém ME skončili čtvrtí a patří dlouhodobě mezi světovou špičku. Tam se vyhouplo na letošním mistrovství světa i Polsko, ale nevím, zda na to dokáže navázat," uvedl Pauza. Slovinsko je podle něj na úrovni českého mužstva.

Opora reprezentace Jan Filip byl spokojen. "To je rozhodně hratelná skupina. Mohlo to být horší, nabízeli se těžší soupeři. Favoritem jsou Chorvati, jinak je to otevřené," řekl střelec bundesligového Nordhornu.

Třetí nejlepší střelec letošního světového šampionátu Filip Jícha mínil, že český tým to nebude mít jednoduché. "Chorvaté jsou světová třída, Poláci se vezou na úspěšné vlně. Nebylo ale z čeho vybírat, když chceme uspět, tak musíme takové soupeře zdolat," řekl Jícha, který přestoupil nedávno do týmu vítěze Ligy mistrů Kielu.

Los ME házenkářů:
Skupina A: Slovinsko, Česko, Chorvatsko, Polsko.
Skupina B: Rusko, Černá Hora, Dánsko, Norsko.
Skupina C: Španělsko, Německo, Bělorusko, Maďarsko.
Skupina D: Island, Švédsko, Francie, Slovensko.

Reklama