Hlavní obsah

Českobudějovičtí volejbalisté zahájí Ligu mistrů doma s Cuneem

VÍDEŇ

Hned na úvod volejbalové Ligy mistrů čeká fanoušky Českých Budějovic lahůdka. Boje ve skupině A zahájí Jihočeši v polovině října doma proti italskému favoritovi Cuneu, poté pojedou do Cannes, Soluně a do konce ledna odehrají se všemi soupeři odvety. Rozpis soutěže den po pátečním losování zveřejnila Evropská volejbalová konfederace (CEV).

Článek

Cuneo letos v lednu zavítalo v rámci Ligy mistrů do Ostravy, tehdy v jeho dresu ještě zářil brazilský mistr světa a jeden z nejlepších smečařů planety Giba. Ten však po čtyřech letech Cuneo opustil a od příští sezóny bude působit v ruském Odincovu.

Zápas s Iraklisem Soluň, finalistou Ligy mistrů z let 2005 a 2006, uvidí čeští fanoušci v polovině prosince. Mezi opory úřadujícího řeckého mistra patří už dlouhá léta i bývalý československý reprezentant Andrej Kravárik.

Hráči francouzského vicemistra Cannes na jih Čech zavítají na konci ledna. Všechny domácí zápasy by měla vysílat Česká televize. Do play-off postoupí nejlepší dva týmy z každé ze šesti skupin.

Program skupiny A:
1. kolo (16.-18. října):
České Budějovice - Bre Banca Cuneo, Iraklis Soluň - AS Cannes.
2. kolo (23.-25. října):
Cannes - České Budějovice, Cuneo - Soluň.
3. kolo (11.-13. prosince):
Soluň - České Budějovice, Cannes - Cuneo.
4. kolo (18.-20. prosince):
České Budějovice - Soluň, Cuneo - Cannes.
5. kolo (22.-24. ledna):
České Budějovice - Cannes, Soluň - Cuneo.
6. kolo (30. ledna):
Cuneo - České Budějovice, Cannes - Soluň.

Reklama

Související témata: