Hlavní obsah

Z Lébla je ženáč, dcerka svatbu prospala

Marek BurkertPrávo

Od úterý patří nejlepší český volejbalista Martin Lébl mezi ženáče, z jeho přítelkyně Barbory se stala paní Léblová. Čtrnáctiměsíční dcerka novomanželů Natálka ale svatební obřad na krčském zámečku prospala. „Asi jsem k těm životním změnám už dozrál,“ povzdychl si sedmadvacetiletý Lébl, kterému přechod do stavu manželského odsvědčil bratr Jakub.

Foto: FIVB

Martin Lébl

Článek

Mezi svatebními hosty bylo i několik kamarádů českého hráče z Itálie, kde teď buduje svou profesionální kariéru. „Nebyla to extra velká svatba, asi šedesát pozvaných, ale bylo to fajn. Hlavně Natálce se líbilo, že měla na sobě parádní šatičky,“ usmíval se Lébl.

Za poslední měsíce toho stihl docela hodně. V Itálii po pěti sezónách přestoupil z Perugie do Maceraty a rozlučka s přáteli se neobešla bez dojemných momentů. „Nakonec jsem z toho byl docela naměkko. Pět let, to je pro někoho polovina kariéry. Ale člověk potřebuje změnu, aby se mohl zlepšovat. S Maceratou bych rád zase něco vyhrál a také mi nabídla o něco lepší podmínky. V Perugii to pochopili,“ řekl.

Ještě v listopadu vedl jako kapitán českou reprezentaci na mistrovství světa v Japonsku, v létě dal ale přednost písku. Vidina účasti v Pekingu je pro olympionika ze Sydney hodně silná. Ve dvojici s Michalem Bízou si však na turnajích Světové série zatím moc radosti neužili. „Chvíli trvá, než se souhra vypiluje.“

Lébl by mohl doplnit český volejbalový tým v olympijské kvalifikaci

Bíza už taky přiznal, že na jednom z tréninků došlo i k prudké výměně názorů. „Bez toho to ale nejde, občas je potřeba pročistit vzduch,“ tvrdil Léblův parťák, kterého jen mrzí některé reakce okolí. „Spousta lidí nám asi moc nepřeje, ale to byste se museli zeptat jich. Spíš se to týká některých zarytých beachvolejbalistů, kteří tyhle návraty od šestkového volejbalu nemají moc v lásce,“ mávl rukou Lébl.

Za čtrnáct dnů vyráží s Bízou na turnaj do Montrealu, kde česká dvojice dostala divokou kartu a nemusí tedy hrát náročnou a hlavně nejistou kvalifikaci. „Letět do Kanady kvůli jednomu zápasu by nebylo ideální,“ řekl.

Po očku ale pořád sleduje i výkony bývalých spoluhráčů a sérii porážek v Evropské lize. „Generační výměna bolí i Holanďany nebo Italy. Lidi u nás ale nechápu, že to bude chvíli trvat, než zase přijdou výhry,“ soudil Lébl, který by ovšem mohl doplnit tým trenéra Zdeňka Haníka při zářijové olympijské kvalifikaci. „Pokud nedojde k nějaké kolizi termínů, tak by s tím neměl být problém.“

Reklama