Hlavní obsah

Házenkář Nocar se vrhl na módu

PRAHA

Kapitán házenkářské reprezentace Karel Nocar rozjel podnikání v oblasti módy, když se dvěma přáteli založil firmu, která vyrábí i prodává oblečení.

Foto: PRÁVO

Karel Nocar

Článek

„Snažíme se dělat hezké a pohodlné věci, většinou sportovního stylu, ať už trička nebo mikiny pro volný čas. Design vymýšlí můj nejlepší kamarád, kterého znám od dětství, jednou za mnou přišel s nápadem, že bychom mohli zkusit nějaké věci kolem módy, a mě to děsně chytlo. Oblečení šijeme v Česku, prodejnu máme v Plzni, ale zboží nabízíme i přes internet a zákazníky jsou už i někteří spoluhráči,“ usmívá se třicetiletý Nocar hrající za francouzský tým Chambery.

„Nedávno jsem prodloužil smlouvu až do roku 2010 a jsem tam naprosto spokojen, ať po sportovní nebo životní stránce,“ hodnotí angažmá v mužstvu, které skončilo třetí v lize. Jako sportovní tvář pro značku svého oblečení už získal tenistku Záhlavovou-Strýcovou, chtěl by přilákat i hvězdu svého klubu, Francouze Richardsona. „Už si něco u nás pořídil, snažím se využívat kontaktů, které přes sport mám. Vlastně jsem dostal na starost firemní marketing.“

Nejen móda, ale i úspěch na ME

Vedle podnikatelských plánů nosí Nocar v hlavě i házenkářské touhy, tou nejbližší je úspěch na lednovém ME. „Sice máme ve skupině Chorvaty, kteří jsou světová extratřída, a Poláky, kteří se po senzační účasti ve finále MS vezou na úspěšné vlně, a k tomu houževnaté Slovince, ale mně se to zdá hratelné. Nebylo z čeho vybírat, nabízeli se i horší soupeři, a jestliže se chceme do elitní osmičky, musíme si troufnout na každého a udělat vše pro to, abychom v Norsku byli mezi trojicí postupujících ze základní skupiny,“ líčí.

Přiznává, že podobně optimisticky vzhlížel už k letošnímu mistrovství světa a nakonec z toho bylo až dvanácté místo. „Když jsme zvládli důležitý duel s Egyptem, vypadalo to dobře, jenže pak jsme docela rychle přišli o vítězné naladění. Hráli jsme sice vyrovnané zápasy s každým, chybělo je ale dotáhnout k úspěšné koncovce. Určitě máme co zlepšovat, je to pro nás poučení právě pro evropský šampionát,“ říká Nocar, který si nyní s partou házenkářských kamarádů pojede užívat dovolenou na jih Čech. „Házené bylo v této sezóně až dost, potřebuji si pročistit hlavu i od firemních věcí.“

Reklama