Hlavní obsah

Jedničkou draftu NBA se stal pivot Oden

NEW YORK

Pivot Greg Oden se stal jedničkou letošního draftu klubů basketbalové NBA. V newyorské Madison Square Garden si jej vybral Portland, který v 213 centimetrů vysokém Odenovi získal komplexního hráče schopného zakončovat i velmi dobře bránit.

Článek

Oden byl letos vyhlášen nejlepším defenzivním hráčem univerzitní ligy NCAA, ve finálovém utkání ale jeho Ohio State, ve kterém byl v sezóně nejlépe střílejícím, doskakujícím i blokujícím hráčem, nestačilo na obhájce titulu z Floridy.

Talentovaný pivot byl před tradiční volbou talentů favoritem před druhým kandidátem na post jedničky Kevinem Durantem z Texasu a výsledek draftu předpoklady potvrdil. Křídelního hráče s vynikajícími střeleckými schopnostmi si vybral jako druhého v pořadí Seattle. Trojkou se stal Al Horford, křídelní hráč z týmu dvojnásobných univerzitních šampiónů z Floridy skončil v Atlantě.

V elitní desítce se ocitli i další dva mistři NCAA Corey Brewer, jehož si na sedmém místě vybrala Minnesota, a nositel slavného tenisového jména Joakim Noah. Syna vítěze French Open z roku 1983 a bývalého třetího hráče světa Yannicka Noaha získalo Chicago.

Z dalších zahraničních hráčů se mezi třicítkou talentů vybraných v prvním kole objevil nejvýše na šestém místě Číňan I Ťien-lien (Boston), dále byli vybráni Ital Marco Belinelli (18., Golden State), Španěl Rudy Fernandez (24., Phoenix), Brazilec Tiago Splitter (28., San Antonio) a Fin Petteri Koponen (30, Philadelphia).

Reklama

Související témata: