Hlavní obsah

Nymburk zbrojí na ULEB cup

PRAHA

Na premiérovou účast v ULEB cupu, stojícím v hierarchii soutěží o stupeň výš než pro českého mistra dosud vyhrazený Evropský pohár FIBA, se chystají basketbalisté Nymburka. V základní skupině, kterou rozehrají doma 6. listopadu proti CZ Bělehrad, potkají domácí šampióni ještě Dynamo Moskva, Panellinios Atény, Fortitudo Boloňa a belgické Oostende. Do play-off postoupí jen tři nejlepší.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Máme těžké soupeře, zejména Dynamo Moskva či Boloňa jsou celky s euroligovou ambicí. Vážíme si ale toho, že jsme ve společnosti předních klubů v druhé nejvýznamnější pohárové soutěži kontinentu a chceme si účast především užít,“ říká manažer klubu Jiří Zídek.

Nymburk, jehož domácí hala neodpovídá požadavkům soutěže, však musí pro ULEB cup nalézt náhradní domácí prostředí. „Buď budeme hrát v Pardubicích nebo v pražské Sazka Areně, s vedením obou hal probíhají intenzivní jednání, do poloviny července chceme mít v tomto směru jasno,“ doplňuje Zídek a potvrzuje hráčské posílení příchody brněnského pivota Bendy i prostějovského křídla Nečase.

„Už jsme také prodloužili smlouvu s prvním z cizinců, další rok u nás zůstává americký rozehrávač Mack. Jeho předností je útočná hra jeden na jednoho, kdy si je schopen po driblinku připravit velmi dobré pozice pro střelbu,“ připomíná Zídek s tím, že mistrovský klub vyvíjí i značnou snahu k udržení slovenského pivota Rančíka.

Reklama

Související témata: