Hlavní obsah

Máme medailové ambice, nastiňuje trenér Novák volejbalové plány Karlovarska

Karlovy Vary

Razantně vstoupili do nového ročníku extraligy volejbalisté VK Karlovarsko. Po dvou kolech a jasných výhrách 3:0 vedou tabulku s plným počtem bodů. Právě úvodní fáze sezony by měla být pro tým impulsem ve snaze napravit loňský nezdar. „Máme medailové ambice," nastínil trenér Jiří Novák klubové plány v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Právo

Volejbalový trenér Jiří Novák

Článek

Předchozí ročník se vám nevydařil. Už jste v Karlových Varech vstřebali zklamání z konečného pátého místa v tabulce?

Spíš je to varování pro současnost a budoucnost. Stín loňské sezony nad námi bude asi dál viset celý rok. Nynější cíle jsou trošku vyšší, tedy směřují po roční pauze znovu k medailovým příčkám.

Co vás vedlo k obměně hráčského kádru?

Někteří hráči chtěli sami změnit prostředí, tak ho změnili. Od některých jsme čekali víc, a protože se nám to loni v lize nepovedlo, vsadili jsme takříkajíc na jinou kartu. Potřebovali jsme oproti loňsku udělat změny. Někdy to tak je.

Foto: Josef Pešout

Volekbalisté VK Karlovarsko.

Jste tedy se stávajícím složením týmu spokojen?

Řekl bych, že jsme kádr dobře obměnili. Snažili jsme se udržet nějaké jádro. Kluci, kteří přišli, odvádějí zatím kvalitní práci. Dvě vítězství na začátku ligy nepřeceňujeme. Každý soupeř má svoji sílu, takže každý zápas je třeba odehrát naplno. Kdo si to neuvědomuje, tak se připravuje na neúspěch.

Nemrzí vás, že letos nebudete hrát Ligu mistrů jako loni?

Na druhou stranu jsme poznali, že nám elitní evropská soutěž úplně nepomohla. Jakmile jsme do ní vstoupili, výkonnost šla trošku dolů. Teď máme před sebou jiný pohár Challenge Cup a můžeme se na něj soustředit. Začíná se až v listopadu.

Reklama

Související témata: