Hlavní obsah

České házenkářky čeká v kvalifikaci ME opět Turecko

BRATISLAVA

České házenkářky začnou v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy v roce 2008 svou cestu v Lotyšsku ve skupině s Tureckem, Bulharskem, Itálií a domácím celkem. Rozhodlo o tom losování v Bratislavě. Z turnaje, který se uskuteční 27. listopadu až 2. prosince, postoupí do play-off tři celky. Play off se hraje v červnu příštího roku, šampionát se uskuteční od 2. do 14. prosince 2008 v Makedonii.

Článek

Celkem se do kvalifikace zapojí 33 družstev. Na ME se již kvalifikovalo šest celků - Norsko jako úřadující evropský šampion, dále Rusko, Francie, Německo, Maďarsko (druhý až pátý celek z loňského ME) a pořadatel Makedonie. Přímo do play off byli nasazeni účastníci MS 2007 Rakousko, Chorvatsko, Španělsko, Polsko, Rumunsko, Ukrajina a na základě účasti na ME rovněž Švédsko, Dánsko, Srbsko, Nizozemsko a Slovinsko.

S Tureckem a Bulharskem se již české házenkářky potkaly v loňské kvalifikaci o postup do play off o mistrovství světa; z postupu se tehdy radovaly hráčky Turecka.

"Každopádně chceme postoupit, myslím, že naše šance jsou na to dobré. Favoritem asi bude Turecko, v domácím prostředí bude určitě nebezpečné Lotyšsko a kvalitní celek má i Bulharsko," řekl ČTK reprezentační trenér Jiří Tkadlec.

Los skupin kvalifikace ME:
1. skupina:
Bělorusko, Island, Litva, Bosna a Hercegovina, Řecko, Izrael.
2. skupina:
Portugalsko, Černá Hora, Slovensko, Ázerbájdžán, Švýcarsko.
3. skupina:
Turecko, Česko, Lotyšsko, Bulharsko, Itálie.

Reklama