Hlavní obsah

Karviná má problémy s halou, Ligu mistrů možná odehraje v Ostravě

Zpřísněná startovní kritéria Evropské házenkářské federace pro účastníky letošní Ligy mistrů mohou karvinské hráče připravit o domácí prostředí. Pokud český šampión nedostane výjimku, zřejmě svá domácí utkání elitní evropské soutěže odehraje ve víceúčelové hale v Ostravě-Porubě.

Článek

EHF je na účastníky Ligy mistrů rok od roku náročnější. Letos znovu přitvrdila a žádá, aby se zápasy hrály na speciálním povrchu v klimatizovaných halách s kapacitou od tří tisíc diváků. Karvinská aréna však pojme jen 1800 lidí, chybí jí klimatizace, silnější osvětlení i odpovídající zázemí.

"Povrch bychom snad dokázali vyřešit. Druhá věc je ta, že se to má hrát v moderních arénách, které jsou klimatizované s parametry osvětlení v tom smyslu, aby se tam daly pořádat i světelné show. Souvisí to s tím, že EHF se marketingově snaží Ligu mistrů dostat na vyšší úroveň," řekl ČTK karvinský manažer Miroslav Pelech.

Podle něj karvinská hala nevyhovuje ani nárokům co se týče prostorů pro hráče a hosty. "Jde o to, aby šatny odpovídaly moderním trendům jak prostorově, tak vybavením, byla tam zvláštní místnost pro maséra a odpovídající prostory pro hosty a partnery z EHF a klubů. Těch nedostatků v naší hale je hodně, ale pořád jednáme o výjimce a já to vidím stále padesát na padesát," uvedl Pelech, podle nějž chtějí mít představitelé Baníku jasno nejpozději do prvního srpnového týdne.

Na přísná kritéria už doplatil například švýcarský Schaffhausen, který nedostal výjimku a domácí duely bude hrát v Curychu. "Snad se to údajně dotklo i Astrachaně, kterou máme ve skupině. Ta prý bude hrát v Moskvě. Já ale pořád věřím, že EHF přesvědčíme, že zázemí v hale dokážeme zkvalitnit a zůstaneme doma," dodal Pelech.

Reklama

Související témata: