Hlavní obsah

Do ME mladých beachvolejbalistů vstoupily lépe české juniorky

BRNO

Dvěma vítězstvími vstoupily české juniorky do mistrovství Evropy v plážovém volejbalu osmnáctiletých v Brně. V úvodní části šampionátu 24 párů v každé kategorii bojuje v šesti skupinách o postup do hlavního turnaje pro šestnáct týmů.

Článek

Pár Marie Reiterová a Šárka Melicharová porazil za pouhých 33 minut izraelskou dvojici Gabaiová a Krymolovská hladce 2:0. Mnohem vyrovnanější souboj podstoupila druhá domácí dvojice Martina Bonnerová s Michaelou Kvapilovou, které zdolaly řecký pár Diamantiová a Katzikaová až zlepšenou hrou v rozhodujícím třetím setu.

Naopak v soutěži chlapců se oběma českým dvojicím v prvním kole ve skupinách nedařilo. Jiří Kořínek a Jiří Chochlík podlehly estonské dvojici Kollo a Venno 0:2. Daniel Pfeffer a Jan Rodek sice vyhráli proti Bělorusům Dziadkovi a Višněvskému první set, ve druhém už neudrželi krok a v rozhodujícím třetím uhrál český pár pouze šest míčů.

Chlapci:
Dziadkov, Višněvski (Běl.) - Pfeffer, Rodek (ČR) 2:1 (-18, 16, 6), Kollo, Venno (Est.) - Chochlík, Kořínek (ČR) 2:0 (18, 15).
Dívky:
Bonnerová, Kvapilová (ČR) - Diamantiová, Katzikaová (Řec.) 2:1 (16, -14, 9), Melichárková, Reiterová (ČR) - Gabaiová, Krymolovská (Izr.) 2:0 (7, 11).

Reklama