Hlavní obsah

Volejbalistky nevyužily proti Němkám tři mečboly a prohrály 2:3

ALASSIO

České volejbalistky sahaly ve svém druhém zápase na výborně obsazeném turnaji v Itálii po vítězství, ale Němkám po obrovské bitvě v pěti setech podlehly. Svěřenkyně trenérky Táni Krempaské v přípravě na zářijové mistrovství Evropy vedly 2:1 a v tie-breaku měly tři mečboly, ale nakonec prohrály 14:16.

Článek

"Holky hrály skvělý zápas. Nevyšla nám koncovka pátého setu, kdy jsme vedly 14:11, ale i tak si zaslouží pochvalu za bojovný kolektivní výkon. Po týdenní kondiční přípravě je to super," řekla Krempaská spolupracovníkovi ČTK.

Češky po úterní prohře s bývalými mistryněmi světa Italkami mají na kontě dvě porážky, ve čtvrtek od 18:00 se utkají s třetím špičkovým evropským týmem Tureckem. Poté se bude hrát semifinále a v sobotu turnaj uzavřou zápasy o umístění.

V italském Alassiu Krempaská využívá jádro družstva, se kterým se počítá pro ME, a tým doplnila o mladé hráčky. V úvodním duelu s Itálií poslala do hry kompletní dvanáctku ve složení Havelková, Kallistová, Jamborová, Horká, Spalová, Šimánková, Šenková, Matuszková, Plchotová, Jelínková, Havlíčková a libero Tomanová.

Výsledky:
Česká republika - Německo 2:3 (-22, 20, 28, -18, -14), Itálie - Turecko 3:1 (-24, 14, 19, 19).
Pořadí: 1. Itálie 4 body (skóre 6:1), 2. Německo 4 (6:3), 3. ČR a Turecko 2 (2:6).

Reklama