Hlavní obsah

Beachvolejbalovou kvalifikací v Marseille prošly oba nejlepší české páry

MARSEILLE

Kvalifikací turnaje Světového okruhu beachvolejbalistů v Marseille prošly oba nejlepší české páry. Na minimálně další dva zápasy se světovou elitou se mohou těšit Martin Lébl s Michalem Bízou, pro něž je turnaj ve Francii generálkou na mistrovství světa, i Přemysl Kubala s Jaroslavem Pavlasem.

Foto: FIVB

Martin Lébl na archivním snímku

Článek

Těm se podařilo projít zrádnou kvalifikací vůbec poprvé, v hlavní soutěži ale už jednou byli, když v červnu v Espinhu dostali od pořadatelů divokou kartu. Oba české páry ve středu zasáhly do kvalifikace od druhého kola a oba zápasy vyhrály. V Marseille se snaží získat další body do olympijského žebříčku pro Peking.

Už v prvním kole museli nastoupit Pavel Rotrekl s Robertem Kufou a úvodní duel vyhráli, po následné těsné prohře s hráči z Kazachstánu byli ale vyřazeni. Další mladá dvojice Pavel Kolář, Martin Tichý skončila až na poslední překážce v podobě čínských favoritů.

Výsledky kvalifikace:
1. kolo: Rotrekl, R. Kufa (ČR) - Luna, Lario (Šp.) 2:1 (-17, 18, 13).
2. kolo: Kubala, Pavlas (ČR) - Hakala, Kankaanpää (Fin.) 2:0 (15, 13), Bíza, Lébl (ČR) - Rademaker, Hoiskamp (Niz.) 2:0 (21, 13), Kolář, Tichý (ČR) - Richardson, Kapa (Austr.) 2:0 (19, 17), Saulko, Rovkin (Kaz.) - Rotrekl, R. Kufa 2:1 (18, -15, 15).
3. kolo: Kubala, Pavlas - De Paula, Benjamin (Braz.) 2:1 (19, -18, 18), Bíza, Lébl - Damez, Brachard (Fr.) 2:0 (11, 13), Čou Šun, Ťien Li (Čína) - Kolář, Tichý 2:0 (11, 16).

Reklama