Hlavní obsah

Plzeň odehrála nejvyrovnanější zápas, ale znovu vyhrála

Praha

Plzeňští házenkáři nezaváhali ani v osmém kole extraligy. Obhájci mistrovského titulu doma zvítězili nad Lovosicemi 31:29 a v čele tabulky udrželi tříbodový náskok před Zubřím, které v sobotu bezpečně potvrdilo roli favorita v hale posledních Maloměřic.

Foto: Sport.cz

Karvinský Jan Užek v akci (ilustrační foto)

Článek

Lovosicím se vrátili po zranění do hry Michael Konárik a Josef Jonáš, který se v Plzni trefil čtyřikrát. Souboj ostrostřelců vyzněl pro lovosického Jiřího Motla, který dal 11 branek a o dva góly předčil domácího Jana Stehlíka.

Po nerozhodném prvním poločase začala plzeňská převaha narůstat. Domácí celek si vypracoval čtyřgólové vedení a to už soupeř nedokázal smazat. Lovosice tak prohrály počtvrté za sebou, pro obhájce titulu to nicméně byl nejvyrovnanější zápas v ročníku.

"Lovosice hrály velmi dobře, disciplinovaně. Bylo to těžké vítězství, stálo nás hodně sil. Snad jsme si dneska uvědomili, že to budeme mít čím dál těžší. Soupeři se na nás dokáží lépe připravit," řekl plzeňský kouč Michal Tonar.

Nečekanou ztrátu utrpěl úřadující vicemistr z Karviné, v Novém Veselí totiž prohrál 22:29. Baník selhal v útočné fázi a ve druhém poločase doplatil na dvě vyloučení, po němž Nové Veselí získalo klíčové vedení o sedm branek. V dresu vítězů se dnes poprvé představila nová posila Kamerunec Bassomben.

Sobotní drama v Jičíně vyznělo pro domácí tým, který porazil KP Brno 21:20. Pražská Dukla se po vyrovnaném prvním poločase rozstřílela a Kopřivnici nakonec zdolala přesvědčivě 40:28.

Strabag extraliga házenkářů - 8. kolo
Plzeň - Lovosice 31:29 (15:15)
Nejvíce branek: Stehlík 9/3, Chmelík a Šindelář po 4 - Motl 11/4, Trkovský 5/1, Jonáš 4.
Nové Veselí - Karviná 29:22 (15:12)
Nejvíce branek: Ptáčník 7, Voika 6/1, Sekulič 5 - Monczka 6/5, Chudoba 4/3, Brůna a Nedoma po 3.

Reklama