Hlavní obsah

Garnett v NBA po 12 letech opouští Minnesotu, jde do Bostonu

Jedna z největších hvězd NBA Kevin Garnett přestoupil z Minnesoty do Bostonu výměnou za pětici hráčů, dva výběry v draftu a ještě finanční kompenzaci. Celtics, kteří byli druhým nejhorším týmem uplynulé sezóny, se podle zámořských médií rázem zařadí před novým ročníkem mezi favority. Garnett by měl být jedním z vůdců týmu společně s kanonýrem Paulem Piercem a Rayem Allenem.

Článek

Jednatřicetiletý basketbalista, vyhlášený v roce 2004 nejužitečnějším hráčem zámořské ligy, změnil působiště poprvé v kariéře. Minnesota ho draftovala v roce 1995 ze střední školy a Garnett strávil v jejím týmu plných dvanáct sezon, během nichž byl desetkrát vybrán do Utkání hvězd.

Teď se chce dočkat vítězství v soutěži. "Je to zřejmě moje největší šance získat prsten," řekl Garnett, za něhož do mužstva Timberwolves přišli mladíci Al Jefferson, Ryan Gomes, Gerald Green a Sebastian Telfair a čtyřiatřicetiletý Theo Ratliff.

Boston byl s řadou nováčků v sestavě v uplynulé sezoně druhým nejhorším týmem soutěže, ale pro příští rok budou jeho ambice úplně jiné. Garnett řekl, že k jeho rozhodnutí přispěla přítomnost Allena a Pierce. Trojice zkušených hráčů by měla tým táhnout. "Potřebujete veterány, abyste vyhrávali," poznamenal Pierce. Celtics čekají na triumf v NBA od roku 1986.

Reklama

Související témata: