Hlavní obsah

Plážoví volejbalisté budou hrát ve Slavkově o domácí tituly

Páry, které usilují o účast na olympijských hrách v Pekingu, budou patřit k hlavním favoritům víkendového mistrovství republiky v plážovém volejbalu mužů. Nejvýše nasazení Přemysl Kubala s Jaroslavem Pavlasem i Michal Bíza s Martinem Léblem budou ve Slavkově chtít napravit středeční nezdar v kvalifikaci grandslamového turnaje Světového okruhu v Klagenfurtu.

Foto: United sport partners

Michal Bíza

Článek

Bíza obhajuje loňské prvenství, které tehdy vybojoval v Doksech společně s Miroslavem Svobodou. I na slavkovské koupaliště má Bíza příjemné vzpomínky, neboť zde před třemi lety získal svůj první mistrovský titul. Tehdy byl jeho partnerem Igor Stejskal, jenž má ve své sbírce už osm triumfů. Stejskal se ve Slavkově představí ve dvojici s Petrem Chromým.

Ve dvoudenním turnaji bude startovat 16 nejlepších českých párů. Do širšího okruhu favoritů se řadí také bratři Josef a Petr Benešové, kteří vyhráli mistrovství republiky před dvěma lety v Brně a letos se zaměřují zejména na turnaje Evropského okruhu.

Adepty na zlato mohou zaskočit i loňští finalisté domácího šampionátu Robert Kufa s Pavlem Rotreklem nebo další mladá dvojice Pavel Kolář, Martin Tichý, která se chystá na mistrovství Evropy do 23 let na Kypru.

Slavkovský turnaj začne v sobotu v 9:00 úvodními zápasy, finále je na programu v neděli od 16:45

Reklama