Hlavní obsah

Na Brňanky čekají v Eurolize i obhájkyně prvenství

PRAHA

Obhájce titulu Spartak Moskva je nejvážnějším protivníkem basketbalistek Gambrinusu Brno ve zřejmě nejtěžší základní skupině Euroligy. Určil tak nedělní mnichovský los, který českým šampiónkám do boje o čtyři postupová místa do play-off přiděli jako další soupeřky hráčky francouzského Valenciennes, Košic, belgického Namuru a Gdyně s níž 7. listopadu doma soutěž rozehrají.

Článek

„Skupina je to hodně silná, ale v našich silách musí být postup, protože v nové sezóně nechceme chybět ve finálovém turnaji play-off. Nikoho však rozhodně nepodceňuji, bude to deset těžkých utkání. Po ekonomické stránce to až tak zlé není, letadlem musíme jen do Moskvy,“ říká trenér Jan Bobrovský.

Do relativně přijatelnější společnosti se v Eurolize, kterou hraje nově 24 družstev rozdělených do čtyř skupiny, dostaly ženy USK Praha, které mají za soupeře Krakov, chorvatský Šibenik, francouzské Bourges, Jekatěrinburg a španělský celek Avenida Halcon ze Salalamanky. „Těžko si při losu nějak vybírat. Začínáme na půdě ruského vicemistra a určitě máme šanci dostat se mezi čtyři nejlepší ve skupině,“ soudí trenér Lubor Blažek.

Soupeře už znají i oba čeští zástupci v Evropském poháru FIBA, muži Prostějova potkají v druhém kvalifikačním kole estonského mistra Tartu University a ženy Trutnova dostaly do skupiny Dynamo Kursk, Orzel Polkowice a Foton Györ.

Los Euroligy basketbalistek - sk. A: Samara, Fenerbahce, Neapol, Riga, Villeneuve, Šoproň, sk. B: USK Praha, Bourges, Jekatěrinburg, Šibenik, Halcon Avenida, Krakov, sk. C: Brno, Spartak Moskva, Gdyně, Košice, Namur, Valenciennes, sk. D: Mondeville, Faenza, Dyn. Moskva, Pécs, Valencie, Vilnius.

Reklama

Související témata: