Hlavní obsah

Česko - Rakousko 24:26České házenkářky obsadily na turnaji čtyř zemí O štít města Chebu druhé místo

Cheb

České házenkářky na závěr přípravného turnaje čtyř zemí O štít města Chebu překvapivě prohrály s Rakouskem 24:26 a nedosáhly na celkové prvenství, ke kterému jim stačila remíza. Vinou horšího vzájemného duelu s dnešními soupeřkami obsadil výběr trenéra Jana Bašného v 46. ročníku tradičního klání na západě Čech druhé místo s bilancí dvou vítězství a jedné porážky.

Článek

Český celek proti Rakušankám, které se stejně jako Bašného výběr nedostaly na prosincový světový šampionát, od úvodu dotahoval. Soupeř si většinu první půle udržoval mírné vedení, těsně před pauzou ale domácí tým přidal a otočil stav na 11:10.

Po přestávce reprezentantky dvěma góly odskočily do vedení 13:10 a ještě deset minut před koncem držely těsný jednobrankový náskok. Pak se však favoritovi přestalo dařit v útoku a Rakušanky skóre otočily. V 58. minutě Zachová ze sedmičky srovnala na 24:24, poslední slovo měl ale dvěma brankami soupeř, který Češkám oplatil předchozí březnovou porážku.

Jelikož český celek stejně jako další tři účastníci turnaje nestartuje na prosincovém světovém šampionátu a další soutěžní zápasy odehraje až na konci března, využil kouč Bašný chebské klání ke zkoušení hráček. Volno z opor měly například kapitánka Korešová, v minulosti hrající pod dívčím jménem Luzumová, brankářka Satrapová či Knedlíková, naopak do týmu se dostaly i některé juniorky.

V březnu čeká český celek pokračování evropské kvalifikace, kterou úspěšně rozehrál výhrami v úvodních dvou zápasech.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:
ČR - Rakousko 24:26 (11:10)
ČR: Mučková, Novotná, Kudláčková - Ryšánková, Konečná, Mika, Kvášová, Polášková, Kordovská, Jungová, Pokorná, Andrýsková, Hurychová, Šustková, A. Franková, Zachová, Jeřábková, Malá.
Rozhodčí: Frieser, Haramul (oba ČR).
Polsko "B" - Švýcarsko 25:22 (12:13).
Konečné pořadí: 1. Rakousko 4 b., 2. ČR 4, 3. Polsko "B" 2, 4. Švýcarsko 2.

Reklama