Hlavní obsah

Čeští basketbalisté v přípravě na ME podruhé zdolali Finsko

DĚČÍN

Čeští basketbalisté zvítězili i ve čtvrtém přípravném utkání na zářijové mistrovství Evropy. Dnes v Děčíně porazili i v odvetě reprezentaci Finska vysoko 82:55. Svěřenci Zdeňka Hummela nastoupili s jednou změnou v sestavě, když Ladislava Sokolovského nahradil Pavel Miloš.

Foto: archiv

Jiří Welsch (na archivním snímku vlevo)

Článek

I s obměněnou základní sestavou ve složení Beneš, Welsch, Kraus, Benda a Houška začal český tým hned od úvodních minut potvrzovat roli favorita. Precizní obranou a především vysokou úspěšností střelby vyhrál první čtvrtinu 24:9. Vysoké tempo čeští reprezentanti udrželi i ve druhé čtvrtině a také zásluhou výborně hrajícího pivota Starosty navyšovali náskok až na 46:18 na konci prvního poločasu.

Ve třetí čtvrtině díky zlepšené tříbodové střelbě Finů přestal náskok českého týmu narůstat. I tak si však domácí stále udržovali dostatečný náskok. Závěrečná čtvrtina žádné velké změny v rozdílu skóre nepřinesla a český tým si v poklidném tempu dokráčel pro vítězství. V závěru si mohl trenér Hummel vyzkoušet i hru v netradičním složení se dvěma rozehrávači a třemi pivoty.

"Jsem mile překvapen hrou našeho týmu především v prvním poločase. To, co jsme si nacvičovali na dopoledním tréninku v obraně, dokázali hráči přenést na palubovku. Nechci však výsledek přeceňovat a stále vidím v naší hře rezervy," řekl trenér Hummel České televizi.

Reklama