Hlavní obsah

Karviná - Železničar 33:28Házenkáři Karviné i Dukly jsou v osmifinále Vyzývacího poháru

Karviná/Gračanica
Aktualizováno

Házenkáři Karviné i pražské Dukly postoupili do osmifinále Vyzývacího poháru. Týden po dvougólové porážce v Srbsku čeští vicemistři z Karviné porazili v domácí odvetě 3. kola Železničar Niš 33:28 a mohou se těšit na úterní los. V osudí bude také Dukla, která přijela do bosenské Gračanici s pětibrankovým náskokem z prvního duelu a v odvetě zvítězila 21:20. Už v sobotu naopak skončila soutěž pro hráče Nového Veselí, kteří podruhé podlehli lucemburskému týmu Differdange.

Článek

Karvinský Baník první zápas v Niši prohrál o dva góly, ale v odvetě ztrátu smazal už v prvním poločase. Na přestávku šli domácí, nabuzení středeční extraligovou výhrou nad dosud neporaženou mistrovskou Plzní, za sedmibrankového vedení. Soupeři už ani zlepšený výkon po změně stran v bouřlivé atmosféře k obratu nestačil. Nejlepším střelcem zápasu byl se sedmi góly karvinský křídelník Miroslav Nedoma.

"V první půli jsme zahráli fakt výbornou házenou. Hrálo se nám pak lépe, protože Srbové museli furt dohánět. I když tam byl menší výpadek a soupeř přitlačil v obraně, hlídali jsme si to," řekl Deníku trenér Karviné Marek Michalisko a pochvaloval si úspěšnou taktiku rychlého nástupu do utkání.

"Byl to záměr. Počítali jsme s tím, že nejsou zvyklí hrávat v dopoledním čase, takže než se stačí rozkoukat, že bychom si případně vytvořili nějaký náskok," řekl kouč po prvním postupu Karviné do jarních pohárových bojů po 20 letech.

Dukla nad Gračanicou doma vyhrála 26:21 a v Bosně jí vyšel první poločas, po němž měla k dobru dalších šest branek. Domácí tým po změně stran přidal a dokázal skóre otočit, postup Pražanů ale neohrozil.

Vyzývací pohár házenkářů - 3. kolo, odvety:
Karviná - Železničar (Srb.) 33:28 (20:13)
Nejvíce branek: Nedoma 7, Monczka 6/1, Solák 5 - Stojanovič 6, Jevtič 5. První zápas 28:30, postoupila Karviná.
Gračanica (Bosna) - Dukla Praha 20:21 (6:12)
Nejvíce branek: Tomič 9, Živanov 7 - Klíma a Sviták po 6, Zelenka a Jeníček po 3. První zápas 21:26, postoupila Dukla.

Reklama

Související témata: