Hlavní obsah

Petrová a Ryšavá jsou ve finále evropského turnaje v Haagu

HAAG

Volejbalistky Tereza Petrová a Eva Ryšavá budou v neděli hrát ve finále turnaje Evropského okruhu v Haagu. Prošly do něj z oprav, když v pátek hned v prvním kole podlehly krajankám Soně Novákové s Petrou Novotnou, ale pak už na nizozemském písku jenom vyhrávaly.

Článek

V sobotu Ryšavá s Petrovou, které se daly dohromady pouze dočasně po nedávném zranění Hany Klapalové, postupně porazily soupeřky z Německa a Francie, v semifinále pak za pouhých 32 minut deklasovaly španělský pár Esther Alconová, Olga Matvějevová.

O titul se české volejbalistky utkají od 14:00 s domácími Nizozemkami Rebekkou Kadijkovou a Merel Moorenovou. Finále soutěže mužů pak bude výlučně nizozemskou záležitostí, obstarají ho dvojice Nummerdor, Schuil a Boersma, Ronnes.

Nováková s Novotnou skončily páté, stejně jako v soutěži mužů čerství mistři republiky Přemysl Kubala s Jaroslavem Pavlasem. Poslední turnaj pětidílného Evropského okruhu v Haagu rozhodne o účastnících mistrovství Evropy, které se koná od 23. do 26. srpna ve Valencii.

Muži:
Opravy: Kubala, Pavlas (ČR) - Lario, Luna (Šp.) 2:0 (19, 15), Nummerdor, Schuil (Niz.) - Kubala, Pavlas 2:0 (21, 20).
Ženy:
Opravy: Petrová, Ryšavá (ČR) - Bancková, Holtwicková (Něm.) 2:0 (22, 17), Nováková, Novotná (ČR) - Campisiová, Lozanová (Šp.) 2:0 (19, 12), Petrová, Ryšavá - Giaouiová, Hamzaouiová (Fr.) 2:1 (-15, 18, 9), Kadijková, Moorenová (Niz.) - Nováková, Novotná 2:1 (-18, 17, 13),
semifinále: Petrová, Ryšavá - Alconová, Matvějevová (Šp.) 2:0 (16, 10).

Reklama