Hlavní obsah

Volejbalistky Ryšavá a Petrová skončily v Haagu druhé

HAAG

Volejbalistky Tereza Petrová a Eva Ryšavá obsadily na turnaji Evropského okruhu v Haagu druhé místo. V nedělním finále na nizozemském písku podlehly ve třech setech domácí dvojici Rebekka Kadijková, Merel Moorenová.

Foto: Jiří Reichl

Plážový volejbal - ilustrační foto

Článek

První sada byla vyrovnaná jen do poloviny, pak Nizozemky rychle získaly rozhodující náskok. Druhý set naopak začaly lépe české hráčky, které záhy vedly 8:3 a šanci už nepustily. V rozhodujícím dějství se ale karta znovu obrátila a za 45 minut proměnily Kadijková s Moorenovou druhý mečbol. "V tie-breaku dávaly lepší servis a lépe si poradily v útoku než v tom druhém setu, kdy jsme je ubránily. A my tam taky měly pár zbytečných chybiček," řekla Ryšavá.

Bývalá dvojnásobná mistryně Evropy se přitom dala s Petrovou dohromady pouze dočasně po nedávném zranění Hany Klapalové. V Haagu tato dvojice musela začít v kvalifikaci, v pátek pak hned v prvním kole hlavní soutěže prohrála s krajankami Soňou Novákovou a Petrou Novotnou.

Z oprav až do finále

Z oprav však potom Ryšavá s Petrovou dokázaly dojít až do finále. "Hrály jsme už čtvrtý den a bylo to docela kruté, včera jsme hrály tři zápasy hned po sobě. I v tom měly Holanďanky dneska navrch, byly přece jenom čerstvější," dodala česká volejbalistka.

Poslední turnaj pětidílného Evropského okruhu v Haagu rozhodoval o účastnících mistrovství Evropy, které se koná od 23. do 26. srpna ve Valencii. "Je tam docela složitý systém, počítají se i body ze světa, ale myslím si, že by nám ten dnešní výsledek měl na Valencii stačit," prohlásila Ryšavá.

Domácí dvojice vyhrála v Haagu i soutěž mužů, v nizozemském finále se po dvou setech radovali Emiel Boersma a Bram Ronnes.

Muži:
Finále: Boersma, Ronnes - Nummerdor, Schuil (všichni Niz.) 2:0 (18, 21),
o 3. místo: Matysik, Uhmann - Klemperer, Koreng (všichni Něm.) bez boje.
Ženy:
Finále: Kadijková, Moorenová (Niz.) - Petrová, Ryšavá (ČR) 2:1 (13, -17, 11),
o 3. místo: Van Ierselová, Wesselinková (Niz.) - Alconová, Matvějevová (Šp.) 2:0 (17, 14).

Reklama