Hlavní obsah

České basketbalistky porazily ve druhé přípravě Švédsko 70:52

BRNO

České basketbalistky porazily i ve druhém ze tří přípravných utkání v Brně reprezentaci Švédska 70:52. Základ jednoznačnému vítězství dal domácí tým hned v první čtvrtině, kterou vyhrál 23:10.

Článek

V českém celku už nastoupily i juniorky Kateřina Elhotová, Romana Hejdová, Kamila Štěpánová a také uzdravená Romana Stehlíková. Kvalitu zápasu poznamenaly dva čtvrthodinové výpadky proudu v hale v Králově Poli. Po nich oba týmy vypadly z tempa a hra postrádala plynulost.

České basketbalistky zápolily s výjimkou Veselé, Šujanové a pivotky Kulichové s přesností v koncovce a příliš se neprosazovaly ani v podkošových soubojích. Bojovné Švédky ve druhém poločase srovnaly krok, ovšem zlepšená hra jim stačila pouze na zastavení dalšího nárůstu v rozdílu skóre.

"V pondělí jsme sehráli lepší zápas. Ale dvě zhasnutí světla a čtvrthodinové přestávky utkání nepomohly. Pozitivní je, že se dostaly do hry i mladé hráčky z juniorské devatenáctky," řekl po utkání asistent trenéra českých basketbalistek Lubor Blažek.

Závěrečné třetí vzájemné utkání sehrají české basketbalistky se Švédskem ve středu od 18 hodin v hale Rosnička v Brně.

Reklama