Hlavní obsah

Karlovarsko odskočilo Českým Budějovicím v extralize o bod

Volejbalisté Karlovarska si po hladké výhře v Příbrami upevnili vedení v extralize a mají nyní jednobodový náskok před Českými Budějovicemi, které porazily Kladno až po pětisetové bitvě. Mistrovský Jihostroj ukončil dramatický duel až po 138 minutách vítězstvím v tie-breaku 15:11 a uhájil domácí neporazitelnost v soutěži.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Marcel Lux z Karlových Varů v akci.

Článek

Jelikož se Jihostroj příští týden chystá na první zápas v Lize mistrů, hrálo se netradičně místo extraligových míčů s balony používanými v evropských pohárech. Utkání bylo vyrovnané, jen třetí set byl jasnou záležitostí domácích (25:14). Osmý tým tabulky se ani poté nevzdal a zásluhou nejproduktivnějšího hráče zápasu Stefana Okošanoviče, autora 24 bodů, otočil koncovku čtvrté sady, poté odvrátil dva mečboly. V tie-breaku už ale byli šťastnější domácí.

"Hrálo se s jinými míči, které mají jiné vlastnosti. Mohou ovlivnit jisté herní situace. Ten zápas ale rozhodla naše odvaha. Utkání to ale bylo na 3:0. Ve čtvrtém setu se zbláznil Okošanovič a jsme rádi, že jsme vyhráli," řekl domácí libero Martin Kryštof.

S devítibodovým odstupem drží nově třetí místo Brno, které ukončilo čtyřzápasovou vítěznou sérii Odoleny Vody a vyhrálo na palubovce Středočechů 3:1. Doma neporažený Liberec vybojoval vůbec první body z venkovního utkání. V Ostravě vicemistrovský celek zvítězil 3:0 a je čtvrtý.

Uniqa extraliga volejbalistů - 9. kolo:
Ostrava - Liberec 0:3 (-20, -12, -25)
Příbram - Karlovarsko 0:3 (-16, -16, -20)
České Budějovice - Kladno 3:2 (-22, 24, 14, -24, 11)
Odolena Voda - Brno 1:3 (25, -30, -22, -22)

Reklama