Hlavní obsah

Kádr českých basketbalistek se před další přípravou na ME zúžil

LUHAČOVICE

Trenéři českých basketbalistek Jan Bobrovský a Lubor Blažek před další fází přípravy na mistrovství Evropy zúžili kádr. Z týmu obhájkyň evropského titulu vypadly Tereza Brantlová, Darina Johnová a Kamila Štěpánová.

Foto: DPA/EPA

Česká basketbalistka Romana Hamzová střílí ve finále ME s Ruskem.

Článek

Po vítězství na turnaji ve Francii se středu patnáct zbývajících hráček sešlo v Luhačovicích, kde absolvují třídenní soustředění. To bude sloužit především k nabrání nových sil před dalšími přípravnými zápasy.

"Luhačovický pobyt bude tentokrát v poněkud lehčím tréninkovém duchu, neboť nás po náročném minulém týdnu čeká od pondělí v pěti dnech dalších pět zápasů. Turnaj ve Francii nás zastihl v překvapivě dobré formě, proto musíme nyní trochu ubrat a ladit výkonnost tak, aby gradovala až na mistrovství Evropy," řekl trenér Bobrovský.

V příštím týdnu odehrají basketbalistky od pondělí do středy vždy od 17:00 hodin tři zápasy v hale Rosnička s Běloruskem. Ve zbývajících dvou zápasech se střetnou s Ruskem. Ve čtvrtek se zápas uskuteční od 18:00 hodin opět na Rosničce a v pátek v 18:00 hodin v Prostějově.

Evropský šampionát se uskuteční na přelomu září a října v Itálii.

Reklama

Související témata: