Hlavní obsah

Střelec Miller stále zvažuje, zda se po dvou letech vrátí do NBA

INDIANAPOLIS

Jedna z legend basketbalové NBA Reggie Miller ve 42 letech stále přemítá, zda se v dresu Bostonu Celtics vrátit k aktivní kariéře. Náznak toho, jaké bude jeho konečné rozhodnutí, zatím nepřinesly ani odpovědi na otázky zámořských novinářů během úterního charitativního turnaje v bowlingu, konaného pod záštitou hráče amerického fotbalu Peytona Manninga.

Článek

"Jsem ve skvělé formě, ovšem na bowling," vtipkoval Miller. "Opravdu ještě nevím, co budu dělat," dodal třináctý nejlepší střelec historie prestižní soutěže (25.279 bodů), který vévodí NBA v počtu proměněných tříbodových pokusů (2560). Za 18 sezón, které odehrál všechny v dresu Indiany, se však nedočkal prstenu určeného šampionům NBA. V roce 2005 uzavřel svou profesionální dráhu a jeho číslo 31 bylo vyvěšeno ke stropu haly Conseco Fieldhouse, domovského stánku Pacers.

Právě chybějící titul by ho mohl přimět Millera k obnovení kariéry. Šance na jeho návrat umocňují i jeho nedávná jednání s generálním manažerem Celtics Dannym Aingem a hlavním trenérem Dokem Riversem. "Nechám si poradit od svého těla a lidí, s kterými jsem o tom mluvil," uvedl Miller, který v minulé sezóně působil jako televizní analytik pro zápasy NBA a ženské WNBA. Kromě toho má filmovou produkční společnost.

Boston má po velkých letních změnách v kádru Millerovi co nabídnout. Do klubu přišli sedminásobný účastník utkání All Star Ray Allen spolu s nejužitečnějším hráčem NBA 2004 Kevinem Garnettem. Za Garnetta obětovali Celtics sedm hráčů a nyní potřebují poskládat silnou lavičku. A Miller by byl pro tým ideálním náhradníkem právě za Allena.

Reklama