Hlavní obsah

České basketbalistky prohrály v přípravě v Brně s Ruskem 59:69

BRNO

České basketbalistky prohrály v prvním ze dvou vzájemných přípravných utkání před mistrovstvím Evropy s Ruskem rozdílem deseti bodů 59:69. O výsledku rozhodl hned úvod čtvrtečního brněnského zápasu, v němž získaly Rusky desetibodový náskok a po celé utkání vedly.

Článek

Domácímu týmu se sice podařilo po sedmnácti minutách hry snížit na rozdíl pouhých dvou bodů 28:30, místo zvratu ale české hráčky po několika nepřesnostech umožnily soupeřkám zvýšit náskok. Největší rozdíl ve výkonu obou týmů byl v doskakování, ruské hráčky v této činnosti soupeře jasně převýšily. České basketbalistky získaly pouze 25 míčů, jejich protivnice si připsaly na své konto 45 vyhraných podkošových soubojů a prosazovaly se mnohem častěji v útoku.

Hlavní oporou českého týmu při neúčasti zraněné Machové, která je po operaci menisku, byla pivotka Kulichová. Ta odehrála největší část zápasu a s 12 body byla nejlepší střelkyní českého družstva. V ruském týmu už nastoupila i pivotka Stěpanovová.

"S výkonem mohu být navzdory porážce spokojen. Líbila se mi zejména naše obrana. Po rozpačitém začátku jsme začali v defenzivě na soupeřky vyvíjet tlak, který jim dělal problémy. V přípravě budou dostávat prostor všechny hráčky kádru," řekl po utkání trenér českých reprezentantek Jan Bobrovský.

V ruském týmu působí v roli asistentky hlavního kouče Igora Grudina slovenská trenérka Natália Hejková, která v minulé sezóně přivedla Spartak Moskvu k vítězství v Evropské lize. "Zatím není náš výkon příliš oslnivý. Citelně nám chybí ještě dvě křídelní hráčky Abrosimovová a Vodopjanovová. Právě na křídlech naše hra ještě hodně pokulhává," uvedla pro ČTK Hejková.

V pátek je na programu od 18:00 v Prostějově druhé vzájemné utkání obou soupeřů.

Reklama