Hlavní obsah

Machová má být včas zdravá

PRAHA

Komplikace v podobě vynucené operace menisku Hany Machové postihla české basketbalistky měsíc před startem mistrovství Evropy v Itálii, ale kapitánka doufá, že na šampionátu bude k dispozici. „Pokud bude mít léčba normální průběh, mám být podle doktorů včas zdravá, i když se bojím, jak se výpadek v přípravě odrazí na mé formě,“ říká.

Článek

Koleno ji trápilo od návratu z turnaje ve Francii a vyšetření magnetickou rezonancí minulý týden potvrdilo utržený kus meniskus, který ji byl artroskopicky odstraněn. „Nemusím ale chodit ani o berlích, jen koleno je trochu oteklé. Přesto jsem už zvládla i lehce šlapat na rotopedu,“ řekla Machová s vírou, že za dva týdny by mohla naplno začít s tréninkem.

V pátek i bez ní ale reprezentace v Prostějově zdolala o 11 bodů silné Rusko a oplatila mu čtvrteční porážku 59:69, když na postu rozehrávačky úspěšně alternovaly Uhrová s Elhotovou.

„Hráli jsme výborně z obrany a z ní úspěšně i rychlý protiútok. Pro sebedůvěru děvčat je to cenný výsledek, na Rusky dokázaly hlavně defenzívou vyvíjet účinný tlak. Jde ale stále jen o přípravu, prostor dostává všech 14 hráček ze širšího kádru a příští týden hrajeme dvakrát v Brně s Čínou,“ uvedl trenér Jan Bobrovský.

Páteční přípravné utkání v Prostějově:
Česko-Rusko 74:63
Body: Kulichová 17, Veselá a Vítečková po 12, Elhotová 9, Večeřová 8 - Artěšinová 14, Lisinaová 13, Stěpanovová 12.

Reklama