Hlavní obsah

Karviná znovu ve sporu se svazem. Kontumační porážku chce řešit u soudu

Praha

Klub házené Baník Karviná je znovu ve sporu s Českým svazem házené. Ještě ani neutichly neshody ohledně údajného tendenčního řízení utkání rozhodčích v neprospěch extraligové Karviné a už je tady konflikt další.

Foto: Sport.cz

Házenkáři Karviné se radují po postupu v Challenge Cupu. (ilustrační foto)

Článek

Týká se rozhodnutí soutěžní komise svazu o kontumační výhře Lovosic nad Karvinou v 11. kole házenkářské extraligy. Komise jednohlasně rozhodla, že utkání vyhrály Lovosice 10:0 kontumačně poté, co se kluby nedohodly na náhradním termínu utkání.

Zápas se měl původně hrát 23. listopadu, den před odvetou Karviné proti srbskému Železničaru Niš v Challenge Cupu. Svaz nařídil utkání odehrát 13. listopadu, to ale Karviná odmítla. „Nařízení nového termínu utkání na 13. listopadu ředitelem Extraligy bylo podle našeho názoru v rozporu s Rozpisem soutěže. Proto jsme navrhovali nový termín ve dnech 27. listopadu, 4. prosince nebo 29. ledna 2020," uvedl prezident HCB Karviná Roman Mucha.

Podle vyjádření lovosického klubu ale Karviná o dohodu příliš nestála. „HK Lovosice na termínovou kolizi zareagovalo již 8. října, kdy jsme po postupu Karviné do dalšího kola evropského poháru upozornili na termínovou kolizi. Kontaktovali jsme pana Muchu s dotazem na náhradní termín utkání. Pan Mucha nás poprosil, abychom počkali do čtvrtka 10. října 2019, kdy se další kolo evropského poháru losovalo. V následujících dnech ale ze strany Karviné žádná informace nepřišla, náš klub naopak navrhl hned několik náhradních termínů," uvádí lovosický klub na klubovém webu.

Karviná s kontumační porážkou nesouhlasí a chce se bránit. „Náš klub nemá jinou možnost než se bránit soudní cestou. Zejména proto, že v současné době neexistuje Odvolací a kontrolní komise Českého svazu házené, která by mohla o našem případném odvolání rozhodnout. Náš klub všechny požadavky soutěžní komise splnil. Je to naopak soutěžní komise, kdo doposud nebyl schopen nařídit nový termín utkání, které v rámci objektivity celé soutěže má být odehráno na hrací ploše, nikoli u zeleného stolu," uvedl šéf karvinské házené Mucha.

Reklama

Související témata: