Hlavní obsah

Maďarsko - Česko 27:24Házenkáři v přípravě před Eurem prohráli v Maďarsku

Györ/Praha

Čeští házenkáři v prvním ze dvou posledních přípravných zápasů před mistrovstvím Evropy prohráli v Maďarsku s domácím výběrem 24:27. Reprezentanti v Györu v úvodu druhé půle ztráceli už sedm branek, poté se dotáhli na rozdíl dvou gólů, ale srovnat nedokázali. Odveta, která bude pro oba týmy generálkou na šampionát, se hraje v neděli.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Český házenkář Miroslav Jurka.

Článek

Český celek oproti dvěma přípravným zápasům se Slovenskem na konci prosince už doplnili krajánci hrající v Německu. Po vyrovnaném úvodu a stavu 3:3 začali mít navrch Maďaři, kteří předloni na Euru v předchozím vzájemném duelu podlehli 27:33 a nepostoupili ze skupiny.

Tentokrát si favorit po celé utkání udržoval náskok. V poločase domácí vedli 14:10 a po sérii tří branek hned po změně stran odskočili do sedmigólového náskoku. Český celek pak výrazně přidal v obraně a i díky několika zákrokům brankáře Mrkvy začal ztrátu stahovat.

Hosté se dokázali přiblížit na rozdíl dvou branek a pak znovu získali míč do držení, tentokrát ale zakončení nezvládli. Maďaři následně dvěma trefami po sobě definitivně rozhodli.

Po nedělní generálce v Györu čeští trenéři Jan Filip s Danielem Kubešem v úterý v Brně oznámí konečnou nominaci 17 hráčů na šampionát. Na mistrovství odcestuje národní tým ve čtvrtek a o den později do něj vstoupí zápasem s domácím Rakouskem. Dalšími soupeři v základní skupině ve Vídni budou Severní Makedonie a Ukrajina. Reprezentanti obhajují na Euru šesté místo.

Přípravné utkání házenkářů v Györu:
Maďarsko - ČR 27:24 (14:10)

Reklama

Související témata: