Hlavní obsah

České basketbalistky na turnaji v Itálii porazily Belgii 68:64

PORTO SAN GIORGO

České basketbalistky porazily na přípravném turnaji před mistrovstvím Evropy Belgii 68:64. Po vyrovnaném začátku rozhodly české hráčky o svém vítězství v druhé čtvrtině, v níž získaly rozhodující devítibodový náskok.

Foto: čtk

Ilustrační fotografie

Článek

Vedle zraněné kapitánky Machové, které se zotavuje doma po operaci menisku, v neděli na turnaji v italském městě Porto San Giorgo českému týmu citelně chyběla i další zraněná hráčka Večeřová.

"V druhé čtvrtině se nám podařilo po rychlých protiútocích získat potřebný náskok, který jsme už nepustili z rukou. V závěru soupeřky po úspěšných tříbodových pokusech snížily. Hru jsme ale měli pod kontrolou," řekl ČTK trenér českých basketbalistek Jan Bobrovský.

Kouč připustil, že na výkonu jeho svěřenkyň byla patrná únava. "Kdyby nedošlo ke zranění Večeřové, tak bych byl s turnajem v Itálii spokojen. Takto před námi vyvstaly před mistrovstvím Evropy problémy," dodal Bobrovský.

Po návratu se české basketbalistky sejdou od čtvrtka do neděle v Brně k závěrečné společné přípravě.

Česko - Belgie 68:64 (14:16, 36:27, 53:44)
Nejvíce bodů: Elhotová 14, Uhrová 13, Veselá a Kulichová po 10, Šujanová 8, Hartigová 6, Vítečková 5 - Wautersová 18, Demondová 17, Wambeová 13.

Reklama