Hlavní obsah

Baseballisté prohráli na ME zápas o sedmé místo s Itálií

BARCELONA

Čeští baseballisté nezvládli své poslední vystoupení na mistrovství Evropy a po prohře 2:7 s Itálií skončili na osmém místě. Stejně jako ve středečním duelu ve skupině proti Německu nevyšel týmu začátek utkání. Hned v první směně získali Italové tři body, když se Santorovi podařil jediný homerun zápasu.

Článek

Čeští reprezentanti hned po vystřídání v téže směně odpověděli na rychlý nástup soupeře dvěma body po dobězích Veselého a Břeně. Po tomto záblesku se však už v dalším průběhu čeští hráči na pálce neprosadili. Naopak soupeř přidal ve druhé směně další bod, v šesté směně využili Italové chvilkového zaváhání Čechů a přidali hned dva. Výsledek pojistili v sedmé směně.

"Bohužel jsme dnes propásli šanci na začátku utkání, kdy jsme měli možnost získat ještě další body a získat vedení. Oproti minulým zápasům se nám dařilo lépe na pálce, měli jsme devět dobrých odpalů. Ale Italové jich měli devatenáct," řekl trenér Arnošt Nesňal, podle nějž osmé místo odpovídá současnému stavu českého baseballu.

"Musíme si uvědomit, že se baseballová Evropa posunula hodně kupředu. Ze zpětného pohledu byla klíčová naše prohra ve skupině se Švédskem, kdy se podařilo soupeři po našem zaváhání dvěma body v poslední směně otočit výsledek," dodal Nesňal.

Výsledky:
O 7. místo: Itálie - Česko 7:2.
O 9. místo: Chorvatsko - Ukrajina 2:1.

Reklama

Související témata: