Hlavní obsah

Německo - Francie 0:3Postup do Tokia vybojovali v Berlíně volejbalisté Francie

Jediné postupové místo na olympijské kvalifikaci v Berlíně zabrali volejbalisté Francie. Ve finále porazili domácí Německo 3:0 a zároveň ukončili reprezentační kariéru největší německé hvězdy Györgyho Grozera. Na francouzský tým v čele s Earvinem Ngapethem nestačilo ani Grozezových 20 bodů.

Článek

Francouzi zvládli rozhodující zápas ve třech sadách, byť ve čtvrtek museli absolvovat pětisetovou bitvu se Slovinci. Navíc proti vicemistrům Evropy otáčeli průběh z 0:2 na sety. Němci si poradili v semifinále 3:1 s Bulhary už i s Grozerem, který kvůli problémům s lýtkem nedohrál základní skupinu.

Čeští volejbalisté skončili na osmičlenném turnaji poslední, omlazený tým skupinu uzavřel s jedním bodem za dva vyhrané sety proti Belgii. Naposledy se česká reprezentace představila pod pěti kruhy v Moskvě v roce 1980.

Nejpozději v neděli se pole účastníků olympijského turnaje uzavře. Skončí totiž i další kontinentální kvalifikace. Jistotu už mají spolu s Francií domácí Japonsko, dále brazilští obhájci zlata, USA, Itálie, Polsko, Rusko, Argentina a Tunisko. Zbývají tři volná místa.

Olympijská kvalifikace volejbalistů v Berlíně:
Finále:
Německo - Francie 0:3 (-20, -20, -23)
Konečné pořadí:
1. Francie - postup na OH
2. Německo
3. Slovinsko
4. Bulharsko
5. Srbsko
6. Belgie
7. Nizozemsko
8. ČR

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články