Hlavní obsah

Basketbalistky Phoenixu vyhrály zámořskou WNBA

Basketbalistky Phoenixu triumfovaly v letošním ročníku zámořské WNBA a získaly první titul v historii klubu. Rozhodující páté utkání finálové série s Detroitem v neděli vyhrály díky lepšímu vstupu do zápasu 108:92 a zabránily soupeřkám v obhajobě titulu.

Článek

Phoenix se hned v úvodní čtvrtině dostal do vedení 20:9. Ve druhé části hry vedly hostující hráčky už o osmnáct bodů a utkání dovedly do vítězného konce. Nejlepší střelkyní zápasu byla se třiceti body Penny Taylorová, které v dresu Phoenixu zdatně sekundovala Cappie Pondexterová se šestadvaceti body. "Je to něco, na co jsem dlouho čekala, kvůli čemu jsem dřela, a teď to přišlo," řekla po triumfu druhá jmenovaná.

Detroit ztratil ve finále vedení 2:1 na zápasy a na domácí palubovce sledoval oslavy soupeřek. "Je to nezvyklá pozice, být tady bez lahve šampaňského. Porazil nás tým, který byl hladovější po úspěchu," uvedl na úvod tiskové konference trenér Detroitu Bill Laimbeer.

Výsledek 5. finálového zápasu WNBA:
Detroit - Phoenix 92:108 (43:55), konečný stav série 2:3.
Nejvíce bodů: Nolanová 27, K. Smithová 18, Johnsonová 13, Feenstraová 10 - Taylorová 30, Pondexterová 26, Taurasiová 17, Mazzanteová 12, Millerová 11.

Reklama

Související témata: