Hlavní obsah

Volejbalistky chtějí na ME překvapit

PRAHA

S prvotním cílem postoupit ze základní skupiny odjíždějí české volejbalistky na mistrovství Evropy, které začíná ve čtvrtek 20. září. Česká reprezentace se v belgickém Hasseltu postupně utká ve skupině s Bulharskem, Polskem, a Španělskem. "Myslím si, že můžeme být překvapením šampionátu," tvrdí trenérka národního týmu Táňa Krempaská.

Článek

Důležité bude, jak se volejbalistkám vydaří samotný vstup do turnaje. To ukáže už  páteční duel s Bulharskem. "Bude to klíčové utkání, na prvním zápase hodně záleží. Proto jsme se také v přípravě na bulharský tým hodně připravovaly," prozradila kapitánka týmu Jana Šimánková.

"Raději bychom začínaly se Španělskem, ale co se dá dělat. Je to lepší, než hned na začátku narazit na Polky," připomněla jedny z favoritek šampionátu Krempaská. "Do předních míst mohou promluvit samozřejmě i Nizozemky nebo Italky, turnaj bude velmi vyrovnaný," myslí si.

S přípravou svých svěřenkyň byla spokojena, tým odehrál turnaj v Itálii a zvládl i přípravné zápasy v dějišti nadcházejícího ME. Naposledy nastoupily volejbalistky v pátek na Slovensku proti domácí reprezentaci a vyhrály 3:0. "Jádro týmu je zhruba stejné jako v kvalifikaci, jen Andrea Sieglová odmítla start ze zdravotních důvodů," řekla na závěr Krempaská.

Nominace českých volejbalistek na ME:
Helena Horká (Panellinios, Řec.), Milada Spalová, Tereza Matuszková (obě Kalisz, Pol.), Jana Šimánková (Olympiakos), Kateřina Božková (Beziers, Fr.), Jana Jamborová (Schwechat, Rak.), Michaela Jelínková (Hainaut, Fr.), Markéta Tomanová (KP Brno), Aneta Havlíčková (Olymp Praha), Jana Šenková (Tiboni, It.), Helena Havelková, Ivana Plchotová (obě Sassuolo, It.).
Program českého týmu na ME volejbalistek:
21. září - Hasselt:
15:00Bulharsko - Česko
22. září - Hasselt:
17:30Česko - Polsko
23. září - Hasselt:
15:00Česko - Španělsko

Reklama