Hlavní obsah

V nominaci českých basketbalistek je osm mistryň Evropy

BRNO

Osm mistryň Evropy z předloňského roku bude tvořit páteř české reprezentace na nadcházejícím kontinentálním šampionátu, který se uskuteční od 24. září do 7. října v Itálii. Trenéři českého týmu Jan Bobrovský a Lubor Blažek dnes zveřejnili dvanáctičlennou nominaci hráček, které se před sobotním odletem do Itálie sejdou ještě podle klubové příslušnosti ve středu a ve čtvrtek v Brně a Praze ke společné přípravě.

Foto: MTI/Ferenc Kalmandy

Eva Vítečková (č. 15)

Článek

Navázat na zisk zlaté medaile z Turecka se pokusí rozehrávačky Hana Machová (Gambrinus Sika Brno), Michaela Uhrová (Ružomberok) a Kateřina Elhotová (USK Praha), křídla Jana Veselá, Eva Vítečková, Romana Hejdová (všechny Gambrinus Sika Brno), Markéta Mokrošová (USK Praha), Edita Šujanová (Strakonice) a Miloslava Svobodová (Valosun Brno) a pivotky Petra Kulichová, Ivana Večeřová (obě Gambrinus Sika Brno) a Michala Hartigová (USK).

Z původně patnáctičlenného kádru vypadly Irena Borecká, Zuzana Ondřejová a Romana Stehlíková. V Turecku před dvěma roky chyběly ze současného týmu Elhotová, Hejdová, Šujanová a Svobodová. Naopak současný kádr postrádá z tehdejších opor Boreckou, Evu Němcovou, Zuzanu Klimešovou a Michaelu Pavlíčkovou.

"Nyní se už ve dvou dnech jen zaměříme na doladění výkonnosti. Náplní posledních tréninků bude hlavně pilování střelby a jednoduchých basketbalových cvičení," upřesnil program závěrečné přípravy trenér Bobrovský.

Reklama

Související témata: