Hlavní obsah

Nymburk chce po kralování doma uspět i v Evropě

PRAHA

Od roku 2004 kralují basketbalisté Nymburka nejvyšší domácí soutěži, nyní chtějí uspět také na evropské scéně. Klub bude poprvé startovat v Poháru ULEB, po Evropské lize druhé nejlepší klubové soutěži v Evropě, a nechce si uříznout ostudu. "Cíle pro letošní sezónu jsou jasné: znovu vyhrát pohár i titul a odehrát důstojnou roli v ULEB Cupu," vyhlásil před sezónou prezident klubu Miroslav Jansta.

Článek

"Máme kvalitnější kádr než před rokem a budeme se snažit tvrdě pracovat, abychom tyto úkoly splnili. Doufám, že zažijeme úspěšnou sezónu," řekl na tiskové konferenci v Praze trenér Muli Kacurin. Nymburku vyšla příprava, vyhrál například turnaj v německém Ulmu, kde mimojiné porazil i dalšího účastníka ULEB Cupu Gmünden.

V loňské sezóně nebylo vedení klubu spokojeno s rozehrávači, proto tým posílil Američan Terrell Everett. Nově se v týmu objeví také anglický pivot Mike Bernard, americký střelec Blake Schilb, Pavel Slezák a Petr Benda. "Očekávám od nového angažmá získání nových zkušeností, především pak v evropském poháru," sliboval si Benda, jeden z největších objevů českého basketbalu.

ULEB Cup budou hrát v Pardubicích

Kromě nich se do Nymburku vrací Radek Nečas a Aleš Chán, z původního kádru zůstali Ladislav Sokolovský, Michal Křemen, a Pavel Beneš, smlouvy prodloužili i Monty Mack a nejužitečnější hráč posledního ročníku Rado Rančík. "Chceme i nadále diváky basketbalu také bavit, proto jsme velmi rádi, že zůstali Monty Mack a Rančík, kteří dokáží udělat show," řekl Jansta.

Velké posílení týmu si vyžádalo také navýšení rozpočtu, jen na platy hráčů Nymburk vydá o pět miliónů více. Další finance si samozřejmě vyžádají náklady při ULEB Cupu, který Nymburk odehraje v pardubické ČEZ Areně. "Cítíme to jako velkou reprezentaci celého českého basketbalu, chystáme i velkou reklamní kampaň," prozradil Ivan Šlehobr, zodpovědný za věci kolem této evropské soutěže.

Symbolické vstupné 

Klub by rád na zápasech s evropskými celky přivítal kolem pěti tisícovek diváků, přičemž kolem 1200 vstupenek na každý jednotlivý zápas bude rozdávat za symbolickou korunu mezi ostatní domácí kluby a školy ve středních a východních Čechách. Jinak budou vstupenky stát do sta korun, nejlepší místa přímo na palubovce budou za čtyři stovky.

Nymburk v základní skupině ULEB Cupu narazí na Crvenou Zvezdu Bělehrad, Dynamo Moskva, Ostende, Fortitudo Boloňa a Panellinios Atény. Všechny domácí zápasy bude vysílat živě program ČT2.

Sestava Nymburka pro sezónu 2007/08:
Rozehrávači: Terell Everrett, Monty Mack, Pavel Beneš, Pavel Slezák,
křídla: Ladislav Sokolovský, Radek Nečas, Blake Schilb, Michal Křemen,
pivoti: Radoslav Rančík, Petr Benda, Michael Bernard, Aleš Chán.

Reklama

Související témata: