Hlavní obsah

Česká republika chce za tři roky pořádat MS basketbalistek

Česká republika se hodlá ucházet o pořádání MS basketbalistek v roce 2010. Šéf české reprezentace Jiří Hamza a předseda basketbalové federace Zdeněk Zajíček na páteční tiskové konferenci v Praze řekli, že bude v nejbližších dnech jasno o tom, která města by mohla šampionát hostit. O dvě místa se ucházejí Praha, Brno a Ostrava. Mezinárodní federace FIBA pořadatele mistrovství vybere na svém zasedání 10. prosince letošního roku.

Článek

Zájem o uspořádání MS mají také basketbalové velmoci Francie a Austrálie, ale také Češi, kteří vrcholný podnik hostili naposledy v roce 1995 při ME v Brně, věří, že mají v silné konkurenci šanci. "Pokud bychom uspěli, bylo by to vyvrcholení i pro naší úspěšnou hráčskou generaci," řekl Hamza. Ten společně s kolegy v první polovině října při inspekci zástupců FIBA v České republice kandidaturu představí.

Českou stranu od zájmu pořádání velké akce neodradilo ani to, že se neúspěšně ucházela o mistrovství Evropy v roce 2009, když nakonec dostalo přednost Lotyšsko. Česká republika se zároveň netají svým zájmem hostit mistrovství Evropy či světa hráček do dvaceti let, což by měla být prověrka před seniorským turnajem.

Reklama

Související témata: